Novák Katalin Berlinben
A német katonák eddig kétszer sorakoztak fel az új magyar államfő köszöntésére. Tegnap a repülőtéren, ma az elnöki rezidencia előtt állt tisztelgő sort a Bundeswehr díszlegénysége.
2022. június 3. 12:17

Frank-Walter Steinmeier német államfő és Novák Katalin köztársasági elnök kezet fog a berlini Bellevue elnöki rezidencián tartott fogadási ünnepségen 2022. június 3-án. MTI/Bruzák Noémi

A katonai tiszteletadás tekintetében a legnagyobb elismerés fejeződik ki Németországban az új magyar államelnök, Novák Katalin iránt. 

 

A két államelnök ellép a díszsorfal előtt a berlini Bellevue államfői rezidencián tartott fogadási ünnepségen 2022. június 3-án. MTI/Bruzák Noémi

Államelnönünk tegnap munkalátogatásra érkezett a német fővárosba a magyar légierő gépén, a német hadsereg díszalakulatának két sorfala között léphetett a katonai reptér betonján futó szőnyegre.

Novák Katalin köztársasági elnököt katonai tiszteletadással fogadják Berlin katonai repülőterén 2022. június 2-án. Az államfő munkalátogatásra érkezett a német fővárosba. Mögötte Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje. MTI/Bruzák Noémi

MTI, gondola
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó