A konzervatív ellenszer
Azért állunk itt, hogy megőrizzük azt, ami jó, a szüleink és nagyszüleink iránti tiszteletből. És azért állunk itt, hogy gyermekeink és unokáink jobb jövőt kapjanak.
2022. május 21. 10:44

Tom Van Grieken, a belgiumi Flamand Érdek párt elnöke beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Szeretnék bocsánatot kérni néhány jól ismert belga exporttermékért. Nem, nem a csokoládéért, a sörért vagy a sült krumpliért.

Nem, barátaim, tiszta szívemből szeretnék bocsánatot kérni azokért az európai tisztviselőkért, akiket hazám a múltban Európába küldött. Szeretnék bocsánatot kérni az Európai Tanács korábbi és jelenlegi elnökéért, Herman Van Rompuy és Charles Michel urakért.

De leginkább a legrosszabb politikai exporttermékért, a liberális szélkakas Guy Verhofstadtért érzem szükségét, hogy bocsánatot kérjek.

Higgyék el nekem, amikor azt mondom, hogy ezek a figurák semmiképpen sem képviselik népemet, a flamand népet.

Mindannyian Belgium miniszterelnökei voltak korábbi életükben, és mindannyian az európai intézményekben futottak be kar­riert. Hazám népe nemcsak leszavazta őket, hanem némelyiküket el is üldözték. És a végén mindegyikük rosszabb állapotban hagyta hátra hazánkat.

A tisztességes emberek ilyen szégyen után lejjebb vennék a hangjukat. De az olyanok, mint Charles Michel úr, nem. Ők még mindig kioktatják a népszerű állam- és kormányfőket.

Az olyan emberek, mint Guy Verhofstadt, a magyar emberek kárára fontoskodnak. Hogy merészelik?

Emberek, akik a saját országukban egyik választást vesztették el a másik után, szükségét érzik, hogy kioktassák azokat, akik az ő országukban választásról választásra nyernek. Semmi joguk nincs kioktatni Orbán urat, akit a magyar emberek túlnyomó többsége támogat!

Nem csoda, hogy mi, konzervatívok éppen itt, Budapesten találjuk magunkat. Ebben a pillanatban Magyarország a globalista agendával szembeni konzervatív ellenállás szíve. Ha van konzervatív megújulás Európában, akkor az kétségkívül itt, Magyarországon a leglátványosabb.

Milyen bátor emberek vagytok ti, magyar barátaim! Nagyon világos üzenetet küldtetek Európának és a világ többi részének. Nagyon világosan megmutattátok nekik, hogy ez a ti földetek. És senki nem mondhatja meg nektek, hogyan éljétek az életeteket, és hogyan alakítsátok a saját jövőtöket! Ez igazi inspiráció mindannyiunk számára! Ti vagytok a 21. század szabadságharcosai!

Nekünk, konzervatívoknak tisztában kell lennünk a globalisták stratégiájával. Kötelességünk leleplezni az Európai Unió elitjének doktrínáját.

Az Európai Bizottság korábbi elnöke, Jean-Claude Juncker (kivételesen nem belga) még azt is elmagyarázta – az őszinteség ritka felvillanásaként –, hogyan csinálják, idézem: „A legtöbb ember nem érti, hogy mit döntött az EU, és ha senki sem ellenkezik, akkor lépésről lépésre haladunk tovább, amíg nincs visszaút.” És pontosan ezt teszik.

Ha szeretett kontinensünk, Euró­pa nehéz időket él át, a megoldásuk egyszerű és mindig ugyanaz: „Több politikai unióra, több hatalomra van szüksége az Európai Uniónak.”

És ha Európa virágzó időket él át, ugyanazt halljuk: „Több politikai unióra van szükségünk, több hatalmat az Európai Uniónak.”

Nem számít tehát, hogy jó vagy rossz idők járnak. A végeredmény a fejükben mindig ugyanaz: több hatalom és központosítás az EU-ban és kevesebb szuverenitás a nemzetállamoknak.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európai Unió soha nem volt a megoldás. A pénzügyi válságra sem volt megoldásuk. Nem volt megoldásuk a bevándorlási válságra. Nem volt megoldásuk az egészségügyi válságra, és a mai napig nincs megoldásuk az energiaválságra. A jelenlegi Európai Unió nem a megoldás, hanem a probléma! Tehát kevesebb központosításra és hatalomra van szüksége az EU-nak, helyette több szabad, szuverén nemzetállamra, amelyek a saját feltételeik szerint működnek együtt.

Kérdezzétek meg magatoktól!

Mikor élte meg kontinensünk a legsötétebb időket? Megmondom: minden alkalommal, amikor az imperialisták megpróbálták erőszakkal, a nép akarata ellenére egyesíteni Európát. Amikor a globalisták megtagadták az európai népek egyedi identitását, és lerombolták a nemzeti szuverenitást. Legyen az a náci Németország, legyen az Szovjetunió vagy a mai Európai Unió.

És mikor virágzott fel a mi Európánk, barátaim?

Amikor a szabad és büszke nemzetek tiszteletben tartották egymás identitását és szuverenitását.

Amikor egészséges gazdasági verseny folyt a kölcsönös tisztelet alapján.

A marxisták, imperialisták, globalisták mindannyian csak a gazdaságra alapozzák világnézetüket. Hisznek a társadalmi mérnökösködésben, és el akarják pusztítani a történelem során organikusan kialakult társadalmakat és hagyományokat.

Nyugat-Európában már mindent hallottunk. A történelmet újra kell írni. A hősök szobrait el kell távolítani. Az utcaneveket le kell cserélni. A karácsonyi vásárokat mostantól téli vásároknak hívják. A hagyományaink túl régimódiak és elavultak.

Megdöbbentő ezt kimondani, de manapság szinte forradalminak tekinthető, ha egyszerűen csak megvédjük azt a tényt, hogy csak két nem létezik, a férfi és a nő. Egyszerűen el kellene fogadnunk a gender mesterséges fogalmát.

Minél woke-abbnak és politikai­lag korrektnek lenni a fő céllá vált. Mindent, ami nem felel meg ennek az agendának, álhírnek bélyegeznek, például azt is, hogy a férfiak nem tudnak szülni.

Világos, hogy minden eddiginél nagyobb szükségünk van egy ellenszerre ezzel a pusztító erővel szemben. És ez az ellenszer itt van. Itt, Magyarországon, ahol a józan ész uralkodik, és az emberek teljes támogatását élvezi. De ezt az ellenszert be kell adni Európa többi részének is.

Mi vagyunk az ellenszer! Mi vagyunk a globalizmus és a multikulturalizmus, a woke-őrület és az öngyűlölet ellenszere. Azért állunk itt, hogy megőrizzük azt, ami jó, a szüleink és nagyszüleink iránti tiszteletből. És azért állunk itt, hogy gyermekeink és unokáink jobb jövőt kapjanak.

Mi, barátaim, mi vagyunk a jó fiúk! Miénk az erkölcsi fölény. Olyan dolgokat védünk, amelyekért érdemes harcolni. Megvédjük a szólásszabadságot. Megvédjük a nemzetállamot. Megvédjük a kereszténységet. Megvédjük a hagyományos családokat. Megvédjük népünket, kultúránkat, örökségünket.

És soha ne feledjük, ha mi nem tesszük meg, a gyermekeinknek már nem lesz rá lehetőségük.

A hagyomány és a konzervativizmus nem a hamu imádata, hanem a tűz megőrzése.

Tom Van Grieken

(A szerző a Flamand Érdek elnöke)

Elhangzott a CPAC Hungary konferencián, 2022. május 20-án.

Magyar Hírlap
  • A baloldalnak a legnagyobb vereséget is nehezére esik beismerni
    Mi az uniós vitákban soha nem a különállásra vagyunk büszkék, sőt sajnáljuk, ha egyedül kell kitartanunk, de ez elengedhetetlen, ha olyan döntéseket kell megakadályozni, amelyek Magyarország érdekeit figyelmen kívül hagyják – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hirado.hu-nak.
  • Drágítaná a parkolást Karácsony
    Budapest évek óta szenved a fővárosi vezetés átgondolatlan kapkodásából fakadó hatalmas közlekedési dugók miatt, de ősztől Karácsony Gergely és stábja még a parkolási díjak általános emelésével is nehezíti majd az autósok életét. A legdrágább helyeken 600 forint lesz egy óra várakozás, s ott este 10 óráig lesz fizetős a parkolás. Mindeközben Karácsonyék jelentősen csökkentik az ingyenes parkolás lehetőségét.
  • Kétmilliós fizetést adna élettársának Jakab Péter
    A Metropol értesülése szerint a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő a Jobbik bukott elnöke. Már meg is született az erről szóló tervezet, ami teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab, miközben a szexbotrányba keveredett Földi István elnökjelöltségét támogatva lényegében visszatérésre készül, a parlamenti frakció pénzügyi kereteit is teljes egészében meg akarja szerezni – olvasható az oldalon.
MTI Hírfelhasználó