Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
2022. május 16. 15:57

Gyurcsány Ferenc felszólalásában törvénytelennek nevezte a jelenlegi kormányt. Az, hogy nem szakítottam félbe, és nem vettem el öntől a szót, az ne tévessze meg abban, hogy azt higgye, hogy van joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt - válaszolt a bukott miniszterelnök szavaira Kövér László, az az Országgyűlés elnöke.

Hozzátette: Közlöm Önnel, még a ciklus elején, hogy Önnek, nincs joga ilyet tenni. Különösen nincs, miután Ön szándékosan a polgárháború szélére sodorta Magyarországot 2006-ban.

„Ön minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen, ez ellen az ország ellen és a demokrácia ellen. Erre személyes példákat is tudnék mondani, de azt hiszem ettől most meg kell kímélnem a tisztelt Házat.”

Tehát szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni - zárta megszólalását Kövér László.

MH
Címkék:
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
  • Brutális áremelésre készülnek Karácsonyék Budapesten
    Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs – hangzott el az M1 híradójában.
MTI Hírfelhasználó