Nem hagyjuk, hogy Brüsszel eltörölje a nemzeti érdeket szolgáló vétót
Az igazságügyi miniszter szerint Magyarország kiáll a szuverenitás mellett.
2022. május 15. 15:13

(Fotó: Kurucz Árpád)

Az unió „még több Európát” típusú válságkezelése megbukott – jelentette ki Facebook-oldalán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter ma reggel a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az Európai Unió jövőjéről folytatott konferenciasorozat zárásáról elmondta, hogy vissza kell téríteni Európát az alapító atyák akaratának irányába, ahol egyértelmű hatáskör-elhatárolások vannak, és ahol a nemzeti szuverenitás ugyanolyan érték, mint a közös fellépés.

Varga Judit a Kossuth rádióban arról számolt be, hogy a bizottság konferenciasorozatát egy liberális véleményhegemónia ejtette túszul, ami az európai állampolgárok véleményére hivatkozva próbálja demokratikus akaratként beállítani a saját ideológiai törekvéseit, és ezzel próbálják majd zsarolni a tagállamokat.

A brüsszeli elit szerint megérett az idő arra, hogy meghaladjuk a nemzetállamokat és eltöröljük a vétót, ami egyértelműen a nemzeti érdek és szuverenitás utolsó védőbástyája – jelentette ki.

Hangsúlyozta: ezek az őrült ötletek időről időre mindig felbukkannak, de most úgy gondolják, hogy egy ilyen álságos európai akarat mögé bújtatva tudják majd ezt a többi nemzet torkán is lenyomni.

Ezt nem fogjuk szó nélkül hagyni, mi is ott leszünk a saját véleményünkkel – zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

MNO - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó