Republikon: A baloldal megbünteti Márki-Zayt
Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke a baloldalnak az országgyűlési választásokon elért eredményeivel kapcsolatban
2022. április 4. 09:59

Fölényes fideszes győzelem és jelentős ellenzéki összefogás bukás – foglalta össze a vasárnapi parlamenti választások eredményét a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Horn Gábor.

A Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökét a Fidesz győzelmének ténye nem, de a mértéke meglepte. Szerinte a Fidesz győzelmének oka az emberek biztonságérzet iránti vágya, a január-februári jóléti intézkedések a kormány részéről, illetve az ellenzék „bénázása” lehet. – Kiderült, hogy összefogva kevésbé hatékonyak, mint összefogás nélkül – fogalmazott a baloldalról szólva Horn, aki szerint személyi következményei biztosan lesznek a választásoknak.

"Az Egységben Magyarországért összes pártja el fogja mondani, hogy miért nem ő tehet a vereségről, majd négy évig össze lesznek zárva" – mutatott rá az elemző, hangsúlyozva, hogy az ellenzéki pártok első dolga lesz a bűnbakkeresés.

"Nyilvánvaló, hogy ezért a miniszterelnök-jelöltnek, Márki-Zay Péternek kell vállalnia a politikai felelősséget" – jelentette ki Horn Gábor, aki úgy látja: nem lesznek baloldali zavargások a választások után, mert egy olyan súlyos vereséget szenvedett az ellenzék, amely nem alapozna meg egy ilyen kormányellenes megmozdulást.

Magyar Nemzet
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó