Újabb uniós pénzek jönnek Magyarországra
Orbán Viktor miniszterelnök levelének köszönhetően 300 millió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára, ez a baloldali hazugságok cáfolata.
2022. március 24. 22:57

– Háromszázmillió euró uniós forrás nyílhat meg rövidesen Magyarország számára; Orbán Viktornak az Európai Bizottság elnökéhez címzett levele nyomán a testület lehetővé tette, hogy hazánk előleget kapjon az EU egyik újjáépítési alapjából – nyilatkozta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a távirati irodának csütörtökön. 

A baloldal uniós forrásokkal kapcsolatos hazugságainak ékes cáfolata, hogy kevesebb, mint egy hét után Orbán Viktor kezdeményezése beindította az Európai Unió gépezetét, és az Európai Bizottság a React–EU rendelet módosítására tett javaslatot  – mondta Havasi Bertalan. Hozzátette: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy néhány hét múlva Magyarország számára mindenfajta előfeltétel nélkül háromszázmillió euró forrás nyílik meg. – mondta Havasi Bertalan. Hozzátette: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy néhány hét múlva Magyarország számára mindenfajta előfeltétel nélkül háromszázmillió euró forrás nyílik meg.

Lapunk hasábjain is írtunk róla, hogy a miniszterelnök a múlt héten levélben fordult Ursula von der Leyenhez és kérte, hogy Magyarország a lehető leghamarabb és ténylegesen hozzájuthasson a számára előirányzott uniós forrásokhoz, és azokat rugalmasan, a válság kezelésére leginkább alkalmas célokra használhassa fel. Orbán Viktor a dokumentumban emlékeztette az elnöknőt, hogy Magyarország határainál háború dúl; a rendkívüli körülmények pedig rendkívüli intézkedéseket követelnek.

Az említett, körülbelül ötvenmilliárd eurós React-EU csomagot eredetileg a járványügyi válság hatásainak enyhítésére kezdeményezte a bizottság. A brüsszeli testület az ukrán háború nyomán viszont arra tett javaslatot, hogy annak még el nem költött része – megközelítőleg tízmilliárd euró – a menekültek ellátására is felhasználható legyen. 

A React-EU forrásait a „Next Generation EU”, azaz a 750 milliárd eurót kitevő uniós helyreállítási alap fedezi. 

 

MNO - MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó