A baloldal háborút indított Magyarország ellen
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke szerint a béke megtartása és kivívása is nagy erőket vesz igénybe.
2022. március 13. 23:38

Csizmadia László (Fotó: Soós Lajos)

– A baloldal háborút indított Magyarország kormánya ellen, háborút indított a nemzetvédők és a kereszténység ellen is. Ezt sürgősen be kellene fejezni, és egy nemzeti minimumot kellene kiépíteni az együttműködés érdekében – nyilatkozta Csizmadia László az Origónak a Békemenet kapcsán. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke hozzátette, azt szeretnék üzenni a magyar baloldalnak – már korábban is megtették ezt –, hogy fejezzék be a Magyarországot lejárató kampányukat. 

A legfőbb üzenetük a számukra az, hogy egy országépítés, egy államépítés, egy nemzetépítés csakis háború nélkül tud eredményes lenni.

– Mi azt látjuk, hogy itt nemcsak az orosz–ukrán háborúról beszélünk, hanem arról van szó, hogy a baloldal háborút indított Magyarország Kormánya ellen, háborút indított a nemzetvédők és a kereszténység ellen is – jelentette ki. Csizmadia László szerint ezt sürgősen be kellene fejezni, és egy nemzeti minimumot ki kellene építeni az együttműködés érdekében. Kiemelte, hogy ezzel a baloldallal nem lehet együttműködni, mert kimutatta a foga fehérjét. A CÖF elnöke hozzátette, az idei Békemenet fő szlogene „No war, Békemenet!”, amelynek lényege, hogy a háborúra nemet mondunk, és mint minden háború esetén, most is mindent a békének kell felülírnia. Az elnök szerint fontos, hogy az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra is emlékezünk, mert szabadságunkat és függetlenségünket is ünnepeljük március 15-én. 

Ez azt is jelenti, hogy a Békemenetet megelőzően tisztelgünk a szabadságharcosaink előtt, és azt is ki szeretnénk fejezni, hogy nemcsak a béke megtartása, hanem kivívása is nagy erőket vesz igénybe – mondta. Ezen a ponton Csizmadia László megjegyezte, az eddigi legnagyobb békemenetre számítanak március 15-én.

– Egyrészt azért, mert a háború ellen, a békéért kell kiállnunk, másrészt arról is szó van, hogy a budapestiek megunták már a Karácsony Gergely-féle városvezetést, amely becsapta őket a pártjaival együtt, és amelyek a saját ideológiájukat is feladják azért, hogy Gyurcsány Ferenc hátrahagyott morzsáit is fel tudják szedni az asztalról – jelentette ki. Csizmadia Lászlóék optimisták, és hiszik, hogy küldetésüket méltó módon tudják majd kifejezni. Várják az eseményre csalódott budapestieket, és a vidékieket is, akiket annyiszor megsértett Márki-Zay Péter.

 

MNO
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
 • Szijjártó: FARE önkéntes munkásőrök csoportja
  Szijjártó Péter nonszensznek nevezte a szervezet tevékenységét, és reményét fejezte ki, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke „megszabadítja az európai futballt ettől a munkásőr-szervezettől, mert ezek csak bajt okoztak, meg bajokat is fognak okozni”. „Jól látszik, hogy fogalmuk sincsen a világról, és halvány fogalmuk sincsen a magyar történelemről” – emelte ki.
MTI Hírfelhasználó