Megvédjük gyermekeinket!
A kormány nevében szerdán elküldöm válaszunkat az Európai Bizottságnak a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban - írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán.
2022. február 2. 09:16

A miniszter – mandiner.hu

Hozzátette, méltatlan az a támadás, amely Magyarország ellen a gyermekvédelmi törvény miatt zajlik, amely egyértelműen nemzeti hatáskörbe tartozik.

"Hazánk az Európai Unióhoz történt csatlakozásával nem a szuverenitásáról mondott le, csupán lehetővé tettük egyes hatáskörök közös gyakorlását. Ebbe azonban a magyar gyermekek nevelése nem tartozik bele. Az kizárólag a magyar szülőkre tartozik" - írta.
   
Az Európai Bizottságnak nem tetszik, hogy "ellenállunk az ideológiai nyomásgyakorlásnak és megállítottuk az LMBTQ-lobbit az iskolák kerítésénél. Hiába hivatkozunk az alaptörvényre és az EU Alapjogi Chartájára, ez őket mit sem zavarja, hiszen a céljuk világos: megbüntetni Magyarországot" - fogalmazott az igazságügyi miniszter.
   
Április 3-án azonban a magyar emberek közvetlenül is elmondhatják véleményüket a kiskorúak védelméről. A népszavazás eredményét a brüsszeli bürokratáknak is tiszteletben kell tartaniuk! - írta Facebook-oldalán Varga Judit.
 

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó