Foreign Policy: Idén érdemes figyelni a magyar választást
Az amerikai külpolitikai szaklap a magyar választásokról is elemzést közölt összeállításában.
2022. január 2. 21:48

Terjedelmes összeállítást készített a Foreign Policy arról, hogy milyen választásokra lesz érdemes figyelni 2022-ben, és a listán Magyarország is főszerepet kapott. A globalista amerikai külpolitikai szaklap a vonatkozó részt annak felidézésével kezdi, hogy tavaly hazánkba látogatott Tucker Carlson, a konzervatív Fox News televízió sztárriporterre, valamint kiemelik, hogy Steve Bannon egykori nemzetbiztonsági tanácsadó „a legfontosabb alaknak” nevezte Orbán Viktort. Idézték az egyik korábbi, Magyarországról szóló cikküket, amelyben a szerző úgy fogalmazott, Orbán Viktor hűbérbirtokként kezeli az országot, majd hozzáteszik: a tavaszi választásokon eldől, hogy marad a hűbérúr vagy leminősül hűbéressé.

A cikk azzal folytatódik, hogy a magyar miniszterelnök maga hirdeti büszkén az illiberális demokráciát, majd felmondják azokat a vádakat, melyeket jellemzően a nemzetközi balliberális média a magyar kormány szemére hány. Ilyenek például a fékek és ellensúlyok rendszerének leépítése, a sajtó irányítása, de persze nem maradhat ki a Soros György elleni támadás, az illegális migráció ellenzése vagy a családvédelmi – a cikkben LMBTQ-ellenesnek nevezett – törvény. Sőt, így bő két héttel Emmanuel Macron budapesti látogatása után az is előkerül, hogy Magyarország „pária lett az Európai Unióban”.

A Foreign Policy egy korábbi cikkében rámutatott, hogy küszködik a magyar ellenzék, most mégis arra figyelmeztetnek, Orbán Viktor jobban teszi, ha résen van. A külpolitikai szaklap szerint a Fidesznek ezúttal biztosan nem lesz kétharmada.

Elemzésüket azzal zárják, egyelőre bizonytalan, hogy az ellenzéki tábor ki tudja-e használni a helyzetet, hogy Orbán Viktor és „politikai gépezete” végül búcsút mondjon a hazai és nemzetközi színtérnek. Hozzáteszik: ha az ellenzék kudarcot is vall, még mindig vigasztalhatja magát azzal, hogy képes volt legalább valamennyire megnehezíteni a kormányfő dolgát.

MNO
  • Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
    "Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát" - jelentette ki a miniszterelnök.
  • Megalakult az ötödik Orbán-kormány
    Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.
  • Ne kerüljön napirendre a szankciós javaslat az ET ülésén
    Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek, hogy ne kerüljön napirendre a testület következő, május végi ülésén az Európai Bizottság 6. szankciócsomagra vonatkozó, Oroszországgal szembeni javaslata.
MTI Hírfelhasználó