Minden kutatás szerint marad a Fidesz
Egyelőre minden kutatás azt mutatja, hogy marad a Fidesz–KDNP-kormányzat, csak az arány kérdéses – hangsúlyozta a Századvég vezető elemzője az országgyűlési választások várható eredményével kapcsolatban a közmédiában.
2022. január 1. 22:14

A 2021-es évet értékelve Palóc André elmondta: a lakosság többsége szerint a kormány jól kezelte a koronavírus-járványt, intézkedései betarthatók voltak. Míg Nyugat-Európa több országában tüntetések voltak a korlátozások miatt, itthon ez elmaradt. 

A gazdaság újraindítása is jól sikerült, év végére egy egészen elképesztő gazdasági növekedés indult el – rögzítette az elemző. Novák Katalin családügyi miniszter köztársasági elnöki jelölése kapcsán a szakember elmondta: a jobboldal adja az első magyar államfőt, aki nő, és aki a családvédelmet képviselheti, miközben Nyugaton megrendülni látszik a klasszikus család. 

A baloldal, valamint a hatpárti összefogás miniszterelnök-jelöltjét elemezve Palóc André úgy fogalmazott: Márki-Zay Péternek, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének szűk a mozgástere, nincs saját pártja, ezt azzal próbálja ellensúlyozni, hogy napról napra hajmeresztő nyilatkozatokat tesz, megsért különböző társadalmi csoportokat, például a nyugdíjasokat vagy a kormánypárti szavazókat. 

Nyilvánvaló, hogy ellenzéki oldalon a DK és Gyurcsány diktálja a tempót, Márki-Zay Péternek maradt a kommunikáció, de az inkább kudarc – mutatott rá, majd a Városháza-botrány, valamint Budapest balliberális főpolgármesterére is kitért. 

A Városháza-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételek tanúsága szerint működik egy mechanizmus, melynek lényege, hogy nyomott áron eladják az ingatlanokat, amelyek utána jóval magasabb áron kelnek el. Ez a 2010 előtti nokiás dobozos korszakot idézi fel  – vélekedett a szakember. Elmondása szerint a Városháza-ügy egy szürke zónás téma, még nem tudtak belőle kijönni, várjuk a nyomozás részleteit. A főpolgármester tevékenységét a Városháza-ügy mellett dugók, csúszó projektek, botrányok jellemzik, zuhant a támogatottsága, ugyanakkor Karácsony Gergely nagy túlélőnek tűnik – fogalmazott Palóc André.

Címkép: Orbán Viktor a Fidesz tisztújító kongresszusán (Fotó: Havran Zoltán)

MNO - MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó