Lemondtam, hogy elmondhassam, nagy a baj
A Mártha-ügy miatt lemondtam közalapítványi tisztségemről, hogy elmondhassam, nagy a baj - jelentette be Pálfalvi Milán, közgazdász, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Felügyelő Bizottságának tagja Facebook-oldalán.
2021. december 31. 00:28

Fotó: MH/Katona László

A közösségi oldalán megosztott bejegyzésben Pálfalvi Milán elmondta, hogy megtiszteltetés volt közalapítványi felügyelőbizottsági tagként hét évig szolgálni a nemzet fővárosát, „de van, amihez közvetetten sem adhatom a nevét”, ezért demonstratív céllal lemondott.

Amikor a mindannyiunkat szolgálni hivatott közműcéget arra használja annak vezetője, hogy a személyét ért kritikával szemben adjon ki közleményt, akkor az megmutatja, hogy a köztisztség iránti alázatot mennyire rosszul értelmezi - írta, hozzátéve, hogy ha ezt a fogalmat egyáltalán ismeri, merthogy nem gyakorolja, azt ezen az eseten keresztül sajnos látjuk.

Félreértés ne essék, engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva - szögezte le.

Ez egy magáncégnél még talán elfogadható, de nem egy közintézménynél - tette hozzá. Egyetlen haszna ennek, hogy legalább megmutatkozott, mire lehet számítani tőle.

„Nekem ez volt az utolsó csepp a pohárban. Sokakkal együtt én sem erre esküdtem fel. Azért mondtam le, hogy ezt elmondhassam.”

Az elmúlt két évben a bábként működő fővárosi vezetés zokszó nélkül visszaengedte azokat a politikai kegyelteket különböző tisztségekbe, akiket a választók 2010-ben egyszer már elküldtek - írta Pálfalvi. 

Hozzátette: Miután azonban a budapestiek 2019-ben meghozott döntését elfogadtam, két éve elhatároztam, hogy a munkára, a szakmai működésre figyelek és nem a politikai történésekre. Ez így volt természetes számomra, miáltal lett összehasonlítási alapom, vagyis nem indulatból hoztam döntést és nem politikai, hanem szakmai alapon. A két időszak tapasztalatainak összevetése lesújtó volt számomra.

Látva mindazt, ami az elmúlt években szakmailag és magatartás tekintetében történt Budapesten, úgy döntöttem, ehhez egyszerűen nem adom a nevemet többé - indokolta döntését.

„Méltatlan a nemzet fővárosához, a rendes, dolgos emberekhez és az iránya ellentétes a közérdekkel.”

Sok tisztességes munkavállaló dolgozik ugyanis Budapestért nap mint nap és nem bújnak a tisztségük mögé, hanem maguk vállalják tettük következményét. Nagyobb megbecsülést érdemelnek és semmiképpen sem azt, hogy a vállukon vitt szervezet nevében védeniük kell egy politikai kinevezettet, mert az arra sem képes, hogy maga levonja a konzekvenciát és lemondjon. A köz szolgálata nem az, amit ő tesz. Ideje lenne elköszönnie attól a pozíciótól, aminek feladatait számos kiváló köztisztséget példaértékűen viselni képes szakember hatékonyan el tudna látni.

A rossz példák, amelyeket 2019 óta látunk, csak gyűlnek. Jó lenne, ha Budapesten is rend lenne, de miután erre az én ráhatásom egyetlen szavazat, most nem látok más utat, minthogy demonstratív céllal lemondtam, hogy felhívjam rá a figyelmet, bajban van Budapest. Jelen helyzetben ezzel a döntéssel többet használok szeretett szülővárosomnak mint a maradással, félrenézéssel és hallgatással - zárta írását Pálfalvi Milán.

Magyar Hírlap
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Itália is a konzervatív erőkre számít
  A jövendő olasz kormány összes pártjával régi és jó kapcsolatot ápol a magyar kormány, ezért nem lesz nehéz együttműködni olyan kérdésekben, mint az illegális bevándorlás elleni fellépés vagy a családpolitika - hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az MTI-nek az Olasz Konzervatívok. Európa, identitás, szabadság című konferencián, amelyen felszólalt Rómában pénteken.
 • Gazdasági válság radikális szélsőségekkel
  Az emberek félnek a közelgő téltől. Úgy, ahogy békeidőben még soha. A legnagyobb problémájuk nem a magyar és lengyel jogállamiság állítólagos hiányossága. Ezzel csak az Európai Parlament balliberális képviselőinek mindenre elszánt elitegységei vannak elfoglalva. Irigyeljük a problémáikat – írja Horváth József.
 • Orbán: hazudtak Brüsszelben az európai embereknek
  Hazudtak Brüsszelben az európai embereknek, amikor azt mondták, hogy a szankciókat nem terjesztik ki az energiára és azok az ukrajnai háború gyors lezárását eredményezik majd - mondta a miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó