Brüsszel újra előhúzza a 7-es cikkelyt, Európa megfáradt, beteg lovát
Brüsszelben a jövő héten újra napirendre kerül a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarországgal szemben – utalt az eljárás közelgő megindítására közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.
2021. december 9. 10:35

„A jövő héten újra előkerül Európa megfáradt, beteg lova, hiszen az Általános Ügyek Tanácsán ismét előhúzzák azt a 7-es cikkely szerinti eljárást, ami lassan már azokat sem érdekli, akik korábban még lelkesen támadták Magyarországot” – írja a politikus.

Az igazságügyi miniszter szerint „a balliberális politikusok kottájában csupán egy szólam szerepel, ez pedig Magyarország megbüntetése azért, mert nem állunk be a sorba, és ki mertük mondani: megvédjük hazánk és Európa határait, nem adjuk föl szuverenitásunkat és megvédjük a magyar szülők jogait”.

A mindezt rossz szemmel néző brüsszeli bürokraták ezért kettős mércét alkalmazva „légből kapott vádakat bújtatnak »független és objektív« jelentések köntösébe”, amelyek új politikai eljárások tárgyául szolgálhatnak.

„Mi azonban most is, ahogyan eddig mindig, állunk a vita elébe. Szakmai érveink egyenesek és tiszták, álláspontunk pedig régóta ismert” – hangsúlyozta Varga Judit.

A miniszter korábban a 7. cikk szerinti jogállamisági eljárást sehova nem vezető nyílt politikai eljárásnak nevezte és karácsonyfához hasonlította, amelyre újabb és újabb dísz kerül, ahogy az eljárásra is, amint történik valami a magyar jogalkotásban, közéletben. Szerinte Brüsszel a jogállami mechanizmusokat a politikai akarat kinyilvánításának eszközéül használja.

hirado.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A keresztyén hit mélysége a megmaradás kulcsa
  A Kárpátaljai Református Egyház egyházkerületi ünnepi közgyűlésén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy "hosszú történelmünk megmutatta, hogy a keresztyén hit mélysége ezekben az időkben a megmaradás kulcsa".
 • A jogvédők ordító csendje
  A „jogvédő" NGÓ-knak az ukrajnai háborúval kapcsolatban tanúsított szemforgató hozzáállása leleplezte őket abban, hogy minimális érzékenységet sem tanúsítanak a valóban életveszélyben lévő kárpátaljai nemzettársaink iránt, hanem kizárólag a megrendelői igények szolgai végrehajtásában merül ki ténykedésük – fogalmaz Hetzmann Róbert.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó