Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést
Elsőként Jakab Péter a Jobbik elnöke intézte kérdéseit Orbán Viktor miniszterelnökhöz az azonnali kérdések órájában, a parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben hétfői zárónapján.
2021. december 6. 14:59

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában felhívta Jakab Péter figyelmét arra, hogy akikkel jelenleg együtt ül, azok az emberek szüntették meg a 13. havi nyugdíjat, valamint érték el, hogy tíz százalék feletti legyen a munkanélküliség.

A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, emelni akarják az áram, a gáz és a víz árát.

Orbán Viktor miniszterelnök Márki-Zay Péter szavaira emlékeztette Jakab Pétert. A baloldal miniszterelnökjelöltje ugyanis azt mondta egykor, hogy az emberek használjanak kevesebb vizet, áramot és gázt, valamint azzal spóroljanak, hogy járványhelyzet idején, minél többen mennek egy autóval.

A kormányfő ezt követően a PCR-tesztekkel kapcsolatban adott felvilágosítást, amik a vakcinákkal ellentétben nem nyújtanak védelmet. Az oltakozás az egyetlen, ami a koronavírus elleni védelmet jelenti - hívta fel a figyelmet.

A magas inflációval kapcsolatban a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal a rezsicsökkentés ellen van, ami segíti a magyar embereket az infláció megfékezése kapcsán.

Ami az ellenzék szerinti alacsony nyugdíjakat illeti, a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy akik a nyugdíj kapcsán teszik fel kérdéseiket azok, akik elérték, hogy az idősek egy havi nyugdíjjal kevesebbet kapjanak.

A következő évtől a nyugdíjakat nem három, hanem öt százalékkal fogják emelni - jegyezte meg Orbán Viktor.

A koronavírust illetően feltett kérdésekre a kormányfő emlékeztetett, hogy a baloldal nem állt az oltások és a vakcinák mellé és nem segítette a járvány elleni védekezést. A kormánynak köszönhetően időben és sokféle vakcina állt a rendelkezésre. Az oltási akcióheteknek köszönhetően továbbra is az ország számos pontján van lehetőség az első, második és a harmadik vakcinák beadatására, ami az egyetlen hatékony módja a vírus elleni védekezésnek.

A szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőt, míg a baloldal kormányzásának idején egy havi bérrel kaptak kevesebbet.

A Városháza eladási botrányáról a miniszterelnök annyit mondott, hogy látszik a baloldal mennyire érti a dolgát, hiszen egy bukott baloldali miniszterelnököt tett meg ingatlanügynökké - mondta Bajnai Gordonra célozva.

MH
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó