Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést
Elsőként Jakab Péter a Jobbik elnöke intézte kérdéseit Orbán Viktor miniszterelnökhöz az azonnali kérdések órájában, a parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben hétfői zárónapján.
2021. december 6. 14:59

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában felhívta Jakab Péter figyelmét arra, hogy akikkel jelenleg együtt ül, azok az emberek szüntették meg a 13. havi nyugdíjat, valamint érték el, hogy tíz százalék feletti legyen a munkanélküliség.

A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, emelni akarják az áram, a gáz és a víz árát.

Orbán Viktor miniszterelnök Márki-Zay Péter szavaira emlékeztette Jakab Pétert. A baloldal miniszterelnökjelöltje ugyanis azt mondta egykor, hogy az emberek használjanak kevesebb vizet, áramot és gázt, valamint azzal spóroljanak, hogy járványhelyzet idején, minél többen mennek egy autóval.

A kormányfő ezt követően a PCR-tesztekkel kapcsolatban adott felvilágosítást, amik a vakcinákkal ellentétben nem nyújtanak védelmet. Az oltakozás az egyetlen, ami a koronavírus elleni védelmet jelenti - hívta fel a figyelmet.

A magas inflációval kapcsolatban a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal a rezsicsökkentés ellen van, ami segíti a magyar embereket az infláció megfékezése kapcsán.

Ami az ellenzék szerinti alacsony nyugdíjakat illeti, a miniszterelnök hangsúlyozta, hogy akik a nyugdíj kapcsán teszik fel kérdéseiket azok, akik elérték, hogy az idősek egy havi nyugdíjjal kevesebbet kapjanak.

A következő évtől a nyugdíjakat nem három, hanem öt százalékkal fogják emelni - jegyezte meg Orbán Viktor.

A koronavírust illetően feltett kérdésekre a kormányfő emlékeztetett, hogy a baloldal nem állt az oltások és a vakcinák mellé és nem segítette a járvány elleni védekezést. A kormánynak köszönhetően időben és sokféle vakcina állt a rendelkezésre. Az oltási akcióheteknek köszönhetően továbbra is az ország számos pontján van lehetőség az első, második és a harmadik vakcinák beadatására, ami az egyetlen hatékony módja a vírus elleni védekezésnek.

A szakdolgozók bére ebben a ciklusban 72 százalékkal nőt, míg a baloldal kormányzásának idején egy havi bérrel kaptak kevesebbet.

A Városháza eladási botrányáról a miniszterelnök annyit mondott, hogy látszik a baloldal mennyire érti a dolgát, hiszen egy bukott baloldali miniszterelnököt tett meg ingatlanügynökké - mondta Bajnai Gordonra célozva.

MH
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó