Orbán Viktor Varsóban
A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
Utoljára frissítve: 2021. december 3. 23:42
2021. december 3. 20:40

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje és Orbán Viktor kormányfő Varsóban 2021. december 4-én. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt a lengyel fővárosban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, pedig éppen fordítva kellene, hogy legyen - mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban, miután megérkezett Varsóba.

A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
   
"Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget" - fogalmazott Orbán Viktor.
   
"Remélem, ma és holnap ebbe az irányba fontos lépést teszünk majd" - tette hozzá a kormányfő.
   
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban.
 
Péntek este az MTI-nek elmondta, a program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

A magyar kormányfő a világhálón közölt nyiltakozatában jelezte: hosszú hónapok óta készülnek rá, hogy létrehozzanak egy erős és befolyásos pártszövetséget, reméli, hogy ebbe az irányba ma és holnap fontos lépéseket tesznek majd.

Kaczynski Orbán Viktor mellett meghívta többek közt a spanyol Vox elnökét, Santiago Abascalt, valamint az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Melonit és a szintén olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit hívta meg, noha Salvini végül jelezte, nem vesz részt az eseményen, ugyanakkor szorgalmazta a jobboldali-konzervatív erők európai szintű összefogását.

A konferencia a pártvezetők közös júliusi nyilatkozatának a folytatása lesz, a decemberi széles körű vita során Európa jövőjéről lesz szó - közölte Fogiel a PAP hírügynökséggel. „Az Európa jövőjéről jelenleg folytatott vita keretében megpróbáljuk kidolgozni Európa és az Európai Unió (EU) vízióját” - tette hozzá.

A Fogiel által említett júliusi, az Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozatban tíz európai párt, köztük a Fidesz és a PiS vezetői kiálltak az EU eszméje mellett, de elutasították az unió centralizációját.

MTI; magyarhirlap.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó