Orbán Viktor Varsóban
A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
Utoljára frissítve: 2021. december 3. 23:42
2021. december 3. 20:40

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje és Orbán Viktor kormányfő Varsóban 2021. december 4-én. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt a lengyel fővárosban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Brüsszel ma a bevándorlást támogatja, a családokat és a gyermekeket pedig nem védi meg, pedig éppen fordítva kellene, hogy legyen - mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán pénteken közzétett videóban, miután megérkezett Varsóba.

A miniszterelnök a lengyel fővárosban tartandó eseményről azt mondta, tizenkét olyan pártvezető találkozik, aki hangot akar adni annak a sok tízmillió embernek, akik ma európai polgárok, de úgy érzik, hogy nem képviselik őket.
   
"Nem akarunk bevándorlást, de azt akarjuk, hogy első legyen a család és a gyermek. Meg akarjuk változtatni a brüsszeli politikát, hosszú hónapok óta készülődünk már arra, hogy létrehozzunk egy erős és befolyásos pártszövetséget" - fogalmazott Orbán Viktor.
   
"Remélem, ma és holnap ebbe az irányba fontos lépést teszünk majd" - tette hozzá a kormányfő.
   
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetők munkaülésén vesz részt Varsóban.
 
Péntek este az MTI-nek elmondta, a program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét.

A magyar kormányfő a világhálón közölt nyiltakozatában jelezte: hosszú hónapok óta készülnek rá, hogy létrehozzanak egy erős és befolyásos pártszövetséget, reméli, hogy ebbe az irányba ma és holnap fontos lépéseket tesznek majd.

Kaczynski Orbán Viktor mellett meghívta többek közt a spanyol Vox elnökét, Santiago Abascalt, valamint az Olasz Testvérek élén álló Giorgia Melonit és a szintén olasz Liga elnökét, Matteo Salvinit hívta meg, noha Salvini végül jelezte, nem vesz részt az eseményen, ugyanakkor szorgalmazta a jobboldali-konzervatív erők európai szintű összefogását.

A konferencia a pártvezetők közös júliusi nyilatkozatának a folytatása lesz, a decemberi széles körű vita során Európa jövőjéről lesz szó - közölte Fogiel a PAP hírügynökséggel. „Az Európa jövőjéről jelenleg folytatott vita keretében megpróbáljuk kidolgozni Európa és az Európai Unió (EU) vízióját” - tette hozzá.

A Fogiel által említett júliusi, az Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozatban tíz európai párt, köztük a Fidesz és a PiS vezetői kiálltak az EU eszméje mellett, de elutasították az unió centralizációját.

MTI; magyarhirlap.hu
  • Cél: hazai tulajdoni fölény az élelmiszerláncban
    A pandémia következtében mára meghaladottá vált a régi dogma az ellátási és beszállítói láncok nemzetközivé tételéről, és a világ országai elkezdtek az önellátás képességére törekedni.
  • Szükség van a migrációt kezelő fegyveres szervezetre
    Bakondi György azt mondta: a jelenleginél szélesebb körben - intézményesített formában - tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése - közölte.
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
MTI Hírfelhasználó