Terrorveszély a karácsony közeledtével
Akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek – szögezte le Georg Spöttle.
2021. november 28. 10:28

A világ terrortérképe – businessinsider.com

A keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van – mondta el Georg Spöttle az M1 Híradójában.

„Folyamatosan növekszik az Európára nehezedő migrációs nyomás. Ez már önmagában is fokozza a terrorcselekmények veszélyét, mivel az illegális bevándorlókkal merénylők is érkezhetnek a kontinensre. A karácsony közeledtével pedig még nagyobb a veszély, ugyanis a keresztény ünnepek előtti merényleteknek kulturális üzenete van” – hangzott el az M1 Híradójában.

„Németországban és például Csehországban olyan szempontból kisebb a terrorveszély, hogy a kormányok betiltották a karácsonyi rendezvényeket, vásárokat a fertőzésveszély miatt” – mondta Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 Ma este című műsorában.

Erfurt az egyetlen város, amely egy nagyon kis rendezvényt tarthat, ahol 2 ezer fő befogadására lesz lehetőség.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy akár Németországban vagy Franciaországban például egy templomba az éjféli misére bemenjen valaki robbanómellénnyel. Ez az adventi időszakban fokozott veszélyt jelent” – szögezte le.

Az Iszlám Állam területileg szétesett, ám ott maradt valahol a felhőben.
Tehát online ők nagyon aktívak, minden országban ott vannak, és próbálnak toborozni, például Magyarországon is, Két magyar fiatalt sikerült behálózniuk, és rávenni őket, hogy előkészítsenek egy terrorcselekményt”– fogalmazott a szakértő.

Azokat a híveket, akik menedékkérőkként átjöttek az Európai Unióba, megpróbálják újra mobilizálni, hogy hajtsanak végre terrortámadásokat, gázolásos merényleteket, késes támadásokat. A csalódott menedékkérők, akiknek Európában sem lett jobb az életük, potenciális veszélyt jelentenek.

mandiner.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó