Hazánk katonai kihívások középpontjában áll
Az életünk és a biztonságunk a tét – tette világossá a honvédelmi miniszter kedden egy várpalotai lakossági fórumon. Az illegális bevándorlók okozta veszélyhelyzet kezelése különösen szükségessé teszi a haderőfejlesztési reformot.
2021. november 23. 19:41

Harcosaink közt a miniszter – honvedelem/Kertész László

Magyarország a katonai kihívások, az instabil államokból érkező fenyegetések középpontjában áll - fogalmazott a honvédelmi miniszter kedden várpalotai lakossági fórumán.

Benkő Tibor azt mondta, hogy nagy jelentősége van a 2017-ben indított haderőfejlesztési programnak a biztonsági környezet gyors változása miatt.
   
Olyan hadseregre van szükség, amely képes a magyar emberek biztonságát elkötelezetten szolgálni - közölte.
   
Elmondta: míg 1989-ben 155 ezer volt a honvédség létszáma, addig 2007-re 23 950 főre csappant.
   
Magyarország NATO-csatlakozásának időszakában - túlértékelve és félreértelmezve a szövetség által nyújtott védelmet és biztonságot -, úgy vélték, csökkenteni lehet a honvédégre fordított pénzt - tette hozzá.
   
2004-ben megszűnt a sorkatonai szolgálat, a honvédség nem rendelkezett hadköteles tartalékosállománnyal, ezt a folyamatot meg kellett állítani, a honvédséget meg kellet erősíteni - mondta.

Sportcsarnok névadó és átadó ünnepség KLAC7101

Magyar katonák – honvedelem.hu   

Felidézte: a történelem során a magyar nép 163 ütközetben, csatában, forradalomban volt érintett, ezek közül 90-et megnyert. Ez is bizonyítja, hogy vannak értékeink, van mit védeni. Korszerű hadseregre van szükség, elkötelezett katonákkal - mutatott rá.

MTI
MTI Hírfelhasználó