A dunakeszi katolikus iskola megújulása
Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott. Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.
2021. november 19. 18:41

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Selmeczi Zoltán, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója a felújított Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola átadásán Dunakeszin 2021. november 19-én. Az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott a több mint kétmilliárd forintos beruházással, amit a kormány 1,15 milliárd forinttal támogatott. MTI/Máthé Zoltán

A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest megyei városban.

Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott.
   
Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott.
   
"Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak" - hangoztatta az államtitkár.
   
Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban 16 oktatási fejlesztés valósult meg és folyamatban van még hét.
   
Hozzátette, hogy aki iskolát épít, az a jövőt építi; amikor tégla téglára kerül, az érték megsokszorozódik.
   
Úgy fogalmazott, fontos, hogy az oktatás itt a hitre épül, mert a hit erős alap, amely megsokszorozza a rárakott téglák értékét és erőssé teszi a jövőnket is.
   
A megújult iskolát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

MTI
  • Tudatgyilkosok, lélekmérgezők támadják a kultúrát
    A 777 Közösségi Egyesület és Márffy Bence magyar nyelv, irodalom és történelemtanár részesült idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjban, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó