Orbánt látná szívesen a magyarok 52%-a miniszterelnöknek
Orbán Viktor támogatottsága jelentősen nagyobb, mint a baloldal kormányfőjelöltjéé, Márki-Zay Péteré - derül ki a Real PR 93. piac- és közvélemény-kutató cég lapunkhoz eljuttatott, legfrissebb felméréséből.
2021. november 8. 14:53

Nem tud lendületet venni a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampánya. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és Márki-Zay Péter közül kit választanának miniszterelnöknek, november elején a magyarok 52 százaléka Orbán Viktort nevezte meg, és csak 37 százalékuk Márki-Zay Pétert - olvasható a kutatásban.

A településtípus szerinti bontásból kiderül, hogy Márki-Zay Péter csak a fővárosban tudja a választók relatív többségét megszólítani. Budapesten 47 százalékos népszerűségével épphogy megelőzi Orbán Viktort, aki 43 százalékos népszerűségnek örvend a fővárosban. Távolodva a fővárostól már egészen más a helyzet: a megyei jogú városokban egy Orbán – Márki-Zay párharc 45-43 arányban már Orbán javára billenne el. 

Egyéb városokban és községekben ennél is jelentősebb a különbség. Előbbiben 53-37, utóbbiban 61-26 arányban Orbán Viktort támogatnák a választók. Márki-Zay Péternek tehát nem sikerül megszólítania a vidéket, amelynek hiányában aligha lehet valaki miniszterelnök Magyarországon.

MH
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
  • Kórházakat zárna be a szélsőséges gyurcsányi kedvenc
    A gyurcsányi jelölt az egészségügy fizetőssé tétele mellett is kampányol, s ennek jegyében legutóbb azt tanácsolta a szemműtétre váró magyaroknak, hogy menjenek Indiába.
MTI Hírfelhasználó