Orbánt látná szívesen a magyarok 52%-a miniszterelnöknek
Orbán Viktor támogatottsága jelentősen nagyobb, mint a baloldal kormányfőjelöltjéé, Márki-Zay Péteré - derül ki a Real PR 93. piac- és közvélemény-kutató cég lapunkhoz eljuttatott, legfrissebb felméréséből.
2021. november 8. 14:53

Nem tud lendületet venni a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampánya. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és Márki-Zay Péter közül kit választanának miniszterelnöknek, november elején a magyarok 52 százaléka Orbán Viktort nevezte meg, és csak 37 százalékuk Márki-Zay Pétert - olvasható a kutatásban.

A településtípus szerinti bontásból kiderül, hogy Márki-Zay Péter csak a fővárosban tudja a választók relatív többségét megszólítani. Budapesten 47 százalékos népszerűségével épphogy megelőzi Orbán Viktort, aki 43 százalékos népszerűségnek örvend a fővárosban. Távolodva a fővárostól már egészen más a helyzet: a megyei jogú városokban egy Orbán – Márki-Zay párharc 45-43 arányban már Orbán javára billenne el. 

Egyéb városokban és községekben ennél is jelentősebb a különbség. Előbbiben 53-37, utóbbiban 61-26 arányban Orbán Viktort támogatnák a választók. Márki-Zay Péternek tehát nem sikerül megszólítania a vidéket, amelynek hiányában aligha lehet valaki miniszterelnök Magyarországon.

MH
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Leállt a szállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán
  A Transznyeft megerősítette a RIA Novosztyi hírügynökségnek a hírt, hogy a Barátság kőolajvezeték déli, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát ellátó ágán nem küldenek napok óta olajat.
MTI Hírfelhasználó