Őrtűz Kézdiszentlélek mellett
Föl kell zárkóznia az európai gondolkodásmódhoz Romániának. Meg kell szüntetnie a székelység kirekesztését. Brüsszelnek el kell érnie, hogy ne legyenek másodrangú állampolgárok a székelyek az Európai Unió egyik tagállamában.
2021. november 1. 14:23

Résztvevők a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére szervezett őrtűzgyújtáson, a Székelyföld autonómiájának napján a Perkő-hegyen álló Szent István-kápolna szomszédságában, Kézdiszentlélek mellett 2021. október 31-én. MTI/Kátai Edit

Az első világháború után a Versailles-washingtoni „békerendszerben" az akkori nyugati politikusok felelőtlenségével létrehozott Románia kirekeszti az autonómia lehetőségéből a székelységet. Ebben partner a korábbi nyugati politikusokhoz hazonló felelőtlenségű brüsszeli bürokrácia. A felelősen gondolkodó európaiaknak rá kell venni Romániát, hogy szüntesse meg a kirekesztést, zárkózzon fel az európaisághoz. 

 

 

Őrtűzgyújtás a Székelyföld autonómiájának napján a Perkő-hegyen álló Szent István-kápolna szomszédságában.

 

Szülőföldjükhöz hű székelyek az őrtűzzel adnak nyomatékot azon igényüknek, hogy a szélsőséges, kirekesztő román politika szűnjön meg, s a Székelyföld az európai követelményeknek megfelelően kapjon autonómiát. 

MTI; Gondola
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó