Mécsesek világíthatnak Székelyföld autonómiájáért
A korlátozások miatt idén is rendhagyónak ígérkezik Székelyföld autonómiájának napja. Tömegrendezvény helyett az idén is rendhagyó módon, az érvényben levő korlátozó intézkedések figyelembe vételével tartják meg Székelyföld autonómiájának napját.
2021. október 26. 07:52

Archív • Beliczay László 

A tavalyihoz hasonlóan idén is tömeg nélkül emlékeznek Székelyföld autonómiájának napjáról október 31-én: ahol nem lesz lehetőség közös máglyagyújtásra, ott a lakosok otthonaik ablakába kihelyezett gyertyával jelezhetik az együvé tartozás fontosságát.

A korlátozások miatt idén is rendhagyónak ígérkezik Székelyföld autonómiájának napja. Tömegrendezvény helyett az idén is rendhagyó módon, az érvényben levő korlátozó intézkedések figyelembe vételével tartják meg Székelyföld autonómiájának napját.

rovas.info

A korábbi években őrtüzek jelezték az összetartozás fontosságát, azonban a tavalyihoz hasonlóan az idén is arra kérik azon települések lakóit, ahol a helyi önkormányzat nem vállalja a máglyagyújtás megszervezését, otthonaikban emlékezzenek meg Székelyföld autonómiájáról.

wagrati.eu

Közleményben Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke azt tanácsolja, hogy az érdeklődők otthonaik ablakába kihelyezett gyertyákkal, kitűzött székely zászlóval, udvaron felállított lármafával, vagy máglya gyújtással, esetlegesen bármilyen más kreatív magánkezdeményezéssel és az arról készült fényképpel jelezzék az együvé tartozás erejét.

Udvarhelyi székely kapun át a Honfoglalás Parkba

szekelyhon.ro

Hozzátette, a korlátozások lehetővé teszik, hogy templomokban is lehetőség adódik közös imára a politikai kezdeményezés sikerességéért.

imalanc.ro

Október 31-e előtt el fogjuk juttatni a helyi szervezőknek Székelyföld Autonómia Napjának kiáltványát, és arra kérünk mindenkit, hogy ahol gyülekeznek, ott olvassák is fel. A sajtó a rendezvény időpontjában a Székely Nemzeti Tanács honlapjáról töltheti le a kiáltványt magyar és román nyelven” – idézi Izsák Balázst a Székely Nemzeti Tanács közleménye.

László Ildikó 

szekelyhon.ro
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó