Mert a haza minden előtt (KGeri)
2021. október 19. 01:02

A változás elkezdődött, a java még csak most jön. A 106 egyéni jelölt és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltként munkát és feladatot kapott. És hozzá egy jó adag felelősséget. Segít ebben neki is, nekünk is, hogy tudjuk, mire szól ez a felhatalmazás. Először is egy régi-régi igazság kimondására. Négy szócska, ami 188 évvel ezelőtt született, de ma alapvetés kell legyen. Kölcsey négy szócskája: a haza minden előtt. Innen indulunk, ez a kályha. A haza érdeke a részérdekek előtt. A haza érdeke a pártérdekek előtt. A haza érdeke az egyéni érdekek és ambíciók előtt. Ehhez bizony áldozatokat kell hozni.

Nagyon köszönöm azt a rengeteg támogatást, amit azoktól kaptam, akik legszívesebben rám szavaztak volna az előválasztás második fordulójában is, de megértették, hogy most más a haza érdeke.

Lezárva az egymással való versengés korszakát, két feladatunk marad. Az egység. És a többség. Itt és most az egységből lesz a többség. Az ellenzéki pártok összefogásából, egységes fellépéséből lehet csak a kormányváltáshoz szükséges társadalmi többség. Mert a haza minden előtt.”

Karácsony Gergely: A változás elkezdődött, a java még csak most jön

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • A diktatúrák próbálták kiirtani a keresztény gyökereket
    Ferenc pápa: Az Európai Bizottság elrettentése a „karácsony” szótól anakronizmus volt. A diktatúrák próbálták felszámolni a kereszténységet a kontinens történetében.
  • Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést
    Elsőként Jakab Péter a Jobbik elnöke intézte kérdéseit Orbán Viktor miniszterelnökhöz az azonnali kérdések órájában, a parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben hétfői zárónapján.
  • A Fidesz előnye továbbra is jelentős
    A Fidesz előnye továbbra is jelentős a baloldali kihívójával szemben: a kormánypárttal a teljes népesség 44, az ellenzéki közös listával 39 százaléka szimpatizál. Az ellenzék hátrányának egyik oka megosztottsága több kérdésben, például a koronavírus kapcsán. Míg az első és második oltással rendelkező fideszesek 84 százaléka szándékozik felvenni a harmadik oltást is, a baloldali szavazótáborban ez az arány csak 68 százalék.
MTI Hírfelhasználó