Újabb áremelkedés jön a kutakon
Az év eleje óta emelkedik az üzemanyagok ára, egy hónapja folyamatos a rekorddöntés.
2021. október 18. 11:46

Szerdán a benzin és a gázolaj átlagára is tovább emelkedik - derült ki a holtankoljak.hu oldalon. A 95-ös átlagára bruttó 5 forinttal kerül majd többe a hét közepén, a gázolaj esetében az emelkedés mértéke bruttó 7 forint.

Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 496 Ft/liter
Gázolaj: 512 Ft/liter

Az oldal közli a szélsőségeket is a kutakon:

95-ös benzin

minimum: 461.0,- Ft / liter
átlag: 492.0,- Ft / liter
maximum: 540.9,- Ft / liter

Gázolaj

minimum: 465.9,- Ft / liter
átlag: 506.5,- Ft / liter
maximum: 558.9,- Ft / liter

A gázolaj átlagára a múlt héten lépte át a lélektani határt, és a világpiaci olajárak emelkedése miatt a Mol tehát még tovább drágítja a kutakon elérhető üzemanyagokat.

A Goldman Sachs előrejelzése szerint az olaj árának emelkedése ráadásul nem rövid távra szól: tartósan magas árak jöhetenek a következő években. A piac rekordmagasságokba emelkedhet 2022 és 2023-ban, ami akár a 100 dolláros olajárat is meghozhatja. Idén további erősödésre lehet számítani, a Brent olaj ára akár a 90 dolláros szintet is elérheti, ami a hazai üzemanyagárakat is tovább fogja emelni. Mint azt az Infostart elemzői nyilatkozat alapján korábban megírta, az OPEC ezen a magas szinten tarthatja az olajárakat.

Infostart
Címkék:
  • Tarlós: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye
    Tarlós István: A minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
MTI Hírfelhasználó