Klárát külön megtapsoltatta
2021. október 18. 01:20

Az előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter megköszönte az MSZP támogatását, a DK-s Dobrev Klárát pedig külön megtapsoltatta, akivel megállapodott abban, hogy mostantól egymás szövetségesei.

Miután Dobrev Klára elismerte vereségét, eredményváróján Márki-Zay Péter győzelmi beszédet tartott vasárnap este. Márki-Zay bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket, majd azt, hogy összefogott vele, és mától a DK-val és Dobrevvel nagy szövetségben mennek tovább. De ott állt mellette a „leváltott” ellenzék két vezető politikusa is a színpadon: az MSZP örökös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, valamint az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan.

A miniszterelnök-jelölt az általa megvalósítani kívánt új Magyarországról szólva elmondta: „Ebben az új Magyarországban minden zsidót, meleget, cigányt, jobb- és baloldali embert szeretettel fogunk magunkhoz ölelni”. Szerinte az új Magyarországon nem lehet többé gyűlöletkampány, és politikusok zsarolása sem.

A miniszterelnök-jelölt szerint Orbán Viktor leváltása nem megy egyedül, csak „a ti segítségetekkel”, ez vezet majd a közös győzelemhez 2022 áprilisában. A hatpárti egységről szólva arról is beszélt: „örök hála a pártoknak”.

„Ezt a választást nem én nyertem, ezt ti nyertétek meg” – mondta az eredményvárón összegyűlt közönségnek, hozzátéve: tőlük, mindannyiuktól kell félnie Orbán Viktornak. Úgy fogalmazott: „ti tudtok forradalmat csinálni, tőletek kell féljen a hatalom!”

Megköszönte a támogatást a DK szavazóinak is, továbbá Dobrev Klárának is nagy tapsot kért a közönségtől Márki-Zay, megjegyezve: beszélt a DK miniszterelnök-jelöltjével, aki felhívta és gratulált neki, abban pedig már tegnap este megállapodtak, hogy a közös győzelemben ők ketten szövetségesek.

Karácsony Gergely: Győztünk!

Karácsony Gergely a még Márki-Zay előtt tartott beszédében a mikrofonhoz lépve azt mondta: „Győztünk! Mind a tízmillióan győztünk. Egy vesztese volt a mai napnak, egy embernek kell csomagolnia és rettegnie a jövőtől, őt úgy hívják, hogy Orbán Viktor”. A szerénység, a szeretet és a hazaszeretet forradalma zajlik most – tette hozzá. Ennek a forradalomnak szerinte egy kulcsmondata van: „A haza minden előtt!”.

Karácsony Dobrev Kláráról azt mondta, büszke arra, hogy vele közösen változtatják meg Magyarországot.

Az Országos Előválasztási Bizottság közben Facebook-oldalán tette közzé a hivatalos végeredményt. A bejegyzésben azt írják:

„Összes résztvevő: 662353. Összes érvényes szavazat: 655237. Összes érvénytelen szavazat: 7116.

Miniszterelnök-jelölti eredmények:

Márki-Zay Péterre leadott összes szavazat: 371560 (56,71%).

Dobrev Klárára leadott összes szavazat: 283677 (43,29%).

Márki-Zay: Köszönöm a DK-nak, mostantól Dobrev Klára a szövetségesünk

-----------------------------------------

Kötter Tamás: Márki-Zay maga az instabilitás

Se pártja, se saját szavazói, sem hátországa. Ő csak egy papírhajó a dühöngő viharban.

„Papírhajó a dühöngő viharban. Nem messiás, nem politikán kívüli alak, akárhogy is szeretné ezt látni benne az ellenzéki szavazók egy része. Már megkötötte az üzletet Karácsony Gergellyel, Facebook város polgármesterével, a globalista elit érdekérvényesítő pártjával a Momentummal. 

Márki-Zay maga az instabilitás. Se pártja, se saját szavazói, sem hátországa. Ő csak egy papírhajó a dühöngő viharban. Mozgástere nulla, feladata a DK, mint legerősebb ellenzéki párt által tető alá hozott politikai alkuk levezénylése.”

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • A diktatúrák próbálták kiirtani a keresztény gyökereket
    Ferenc pápa: Az Európai Bizottság elrettentése a „karácsony” szótól anakronizmus volt. A diktatúrák próbálták felszámolni a kereszténységet a kontinens történetében.
  • Orbán Viktor: A baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést
    Elsőként Jakab Péter a Jobbik elnöke intézte kérdéseit Orbán Viktor miniszterelnökhöz az azonnali kérdések órájában, a parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben hétfői zárónapján.
  • A Fidesz előnye továbbra is jelentős
    A Fidesz előnye továbbra is jelentős a baloldali kihívójával szemben: a kormánypárttal a teljes népesség 44, az ellenzéki közös listával 39 százaléka szimpatizál. Az ellenzék hátrányának egyik oka megosztottsága több kérdésben, például a koronavírus kapcsán. Míg az első és második oltással rendelkező fideszesek 84 százaléka szándékozik felvenni a harmadik oltást is, a baloldali szavazótáborban ez az arány csak 68 százalék.
MTI Hírfelhasználó