Kocsmapolitika: Egymásnak esett Gyurcsány és Márky-Zaj
„Péter, ne hazudj korán reggel!" – ezt írta a hazugságpolitikus Gyurcsány Ferenc az amatőr politikusnak, Márky-Zaj Péternek.
2021. október 13. 10:57

A hazugságpolitikus – MTI/Mónus Márton

A gyurcsányi politikát vivő DK elnöke Facebook-posztban reagált Márki-Zay Péter 444-nek adott interjújára, amelyben az amatőr politikus azt állította, hogy Gyurcsány miatt nem vehetett részt a hatpárti egyeztetésen.

Gyurcsány Ferenc hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztját egy Márki-Zay Péter idézettel kezdte. Hódmezővásárhely polgármestere a 444-nek adott interjút, melyben többek között arról beszélt:

„Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”

Gyurcsány bejegyzésében hazugsággal vádolja Márki-Zayt.

És azt állítja, hogy a jegyzőkönyv szerint senki, még az előterjesztő sem akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert ahogyan azt a posztjában kiemeli: „az ugye nem párt”.

A DK elnöke szerint Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy a megbízottak rendszeresen találkoznak Márki-Zayjal és egyeztetnek, és ez így is történt.

„Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok. Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz? Na mindegy. Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz” – zárta bejegyzését Gyurcsány.

mandiner.hu
Címkék:
  • Tudatgyilkosok, lélekmérgezők támadják a kultúrát
    A 777 Közösségi Egyesület és Márffy Bence magyar nyelv, irodalom és történelemtanár részesült idén a Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjban, az elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
  • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
    Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
  • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
    Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó