Gyurcsány Ferenc nekiment Márki-Zay Péteréknek
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint így nem lehet kormányt váltani.
2021. október 11. 15:44

"Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek. Tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány. Megszoktuk. Küzdünk ellene. Ez ahogy mondják: benne van a pakliban. De most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben" – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke.

"Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját" – tette hozzá, folytatva az üzengetést, ami napok óta zajlik Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint Dobrev Klára és a DK között.

A DK kommunikációjában szombaton megjelent már az új vonal, amikor Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese Dobrev Klára szombati kampányrendezvényén egyebek mellett arról beszélt miniszterelnök-jelöltjük felszólalása előtt, hogy progresszív baloldali vezetőt akarnak, nem neokonzervatívot. "Másik Magyarországot akarunk, nem Fidesz-light-ot" – tette hozzá, egyéb utalások mellett. Ez az üzenet megjelent hétfőn a DK kommunikációjában is, amikor a Facebookon azt írták: "az elmúlt 10 év bőven elég volt az Orbán vezette keresztény-konzervatív kurzusból, ennek pedig csak egy progresszív baloldali miniszterelnök-jelölttel tudunk véget vetni."

Vasárnap Márki-Zay Péter is kampányrendezvényt tartott, Karácsony Gergellyel, és egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a választás Fidesz-oldaláról történő manipulációjára lehet számítani, mert a Fidesz esélyei jobbak lesznek a jövő évi választásokon, ha Dobrev Klára indul Orbán Viktor ellen.

Infostart
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Leállt a szállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán
  A Transznyeft megerősítette a RIA Novosztyi hírügynökségnek a hírt, hogy a Barátság kőolajvezeték déli, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát ellátó ágán nem küldenek napok óta olajat.
MTI Hírfelhasználó