Gyurcsány Ferenc nekiment Márki-Zay Péteréknek
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint így nem lehet kormányt váltani.
2021. október 11. 15:44

"Dolga van minden DK-s támogatónak, dolga van sok ellenzékinek. Tíz év óta hallhatjuk a Fidesztől és köreitől, hogy alávalók vagyunk, hogy velünk a haza tönkremegy, hogy egyáltalán: Gyurcsány. Megszoktuk. Küzdünk ellene. Ez ahogy mondják: benne van a pakliban. De most az történik, hogy az ellenzék egy része Márki-Zay Péter vezetésével is úgy akar kormányt váltani, hogy annyit mond: Gyurcsány. Esetleg hozzáteszi, hogy Dobrev. Nincs ez rendben" – írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke.

"Nem az a baj önmagában, hogy így nem lehet kormányt váltani, hanem az, hogy így magunkra vesszük ellenfeleink gyalázatának egy darabját" – tette hozzá, folytatva az üzengetést, ami napok óta zajlik Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely, valamint Dobrev Klára és a DK között.

A DK kommunikációjában szombaton megjelent már az új vonal, amikor Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese Dobrev Klára szombati kampányrendezvényén egyebek mellett arról beszélt miniszterelnök-jelöltjük felszólalása előtt, hogy progresszív baloldali vezetőt akarnak, nem neokonzervatívot. "Másik Magyarországot akarunk, nem Fidesz-light-ot" – tette hozzá, egyéb utalások mellett. Ez az üzenet megjelent hétfőn a DK kommunikációjában is, amikor a Facebookon azt írták: "az elmúlt 10 év bőven elég volt az Orbán vezette keresztény-konzervatív kurzusból, ennek pedig csak egy progresszív baloldali miniszterelnök-jelölttel tudunk véget vetni."

Vasárnap Márki-Zay Péter is kampányrendezvényt tartott, Karácsony Gergellyel, és egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a választás Fidesz-oldaláról történő manipulációjára lehet számítani, mert a Fidesz esélyei jobbak lesznek a jövő évi választásokon, ha Dobrev Klára indul Orbán Viktor ellen.

Infostart
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
MTI Hírfelhasználó