Néhány órás leállással indult ma reggel az előválasztás
A szombati teljes összeomlás után a baloldali pártok, és az előválasztás szervezői ma reggelre hirdették meg kampányeseményük újraindítását. Ennek ellenére honlapjukon nagyjából reggel nyolc és tizenegy óra között továbbra sem lehetett online szavazni. A hibát később helyreállították, a négylépcsős online szavazási folyamat első fokáról már a második is elérhető: Lehet időpontot foglalni az ún. online azonosításra.
2021. szeptember 20. 12:34

Az online szavazás lehetősége a baloldali pártok összeborulása során is mindvégig vitatott pont volt. A DK és az MSZP nem szerette volna, hogy az interneten is lehessen voksolni, míg a Momentum kifejezetten ragaszkodott hozzá. Köztes megoldásként egy négylépcsős folyamatként valósulhat meg az online előválasztás. A regisztráció után időpontot kell foglalni.

A választott idősávban pedig webkamerával kell a számítógép előtt ülni, hogy a szervezők elvégezhessék az azonosítást. E-mail cím és telefonszám mellett a személyi igazolványon és a lakcímkártyán szereplő összes adatot is meg kell adni a baloldali pártoknak, ehhez jön még a kamerás azonosítás, majd végül, ha minden igaz leadhatják a szavazatukat a baloldali előválasztáson részt vevők. A szombati teljes összeomlás után egyébként többen arra panaszkodtak, hogy elveszett a foglalt időpontjuk, amit vasárnapra adtak meg.

A sátraban is lassú az azonosítás

Az internetes voksoláshoz hasonlóan az előválasztási sátrakban is rendkívül hosszadalmas a voksolás menete. A szervezők állítása szerint itt csak a lakcímkártya ellenőrzéséhez használnak internetes kapcsolatot, azonban a múlt hétvégén a személyes voksolás is teljes egészében ellehetetlenült. A Magyar Nemzet néhány helyszínen is járt, ahol jórészt idősek álltak sorban, hogy részt vehessenek a baloldali kampányeseményen.

Lassan már azt is tudni fogják, hogy milyen gyógyszer szedünk – jegyezte meg epésen az egyik várakozó. Egy másik szimpatizáns arról kérdezte a szervezőket, hogy miért nem működik az online választás lehetősége. A sorban állókat szórakoztató szervező szerint természetesen az online rendszer is kifogástalanul működik.

Magyar Nemzet
  • Rákosi-korszak: Karácsony megfenyegette a kormányfőt
    Dr. Somogyi János: Soha nem számított kivételes, különleges esetnek és ma sem számít annak, hogy mentális problémákkal küzdő, pszichésen sérült, fél-, vagy egész bolondok kerülnek felszínre, sőt hatalomra. Súlyos esetekben tragikus eredményre vezet, ha ilyen személyek egy ország, vagy akár egy földrész feletti hatalomra jutnak.
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
MTI Hírfelhasználó