Kajak-kenu vb: Éreztem, hogy megvan a győzelem...
Csipes Tamara: Nagyon hideg van, a víz is hideg, ezért nehéz volt már a bemelegítés is és verseny közben sem úgy viselkedtek az izmaink, ahogy szoktak. Ha nem ilyenek a körülmények, akár három hajó előnnyel is nyerhettük volna ezt a versenyt...
Utoljára frissítve: 2021. szeptember 18. 16:58
2021. szeptember 18. 14:56

Az aranyérmes Kozák Danuta (elöl) és Csipes Tamara a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben érmet szerzett magyar versenyzők nyilatkozatai:


Gazsó Alida Dóra (K-1 1000 m, 1. hely): "Nem gondoltam volna, hogy ekkora előnnyel sikerül nyernem. A táv közepén nagy iramot mentem, s igazából nem is tudtam kihajtani magam."

Csipes Tamara (K-2 500 m, 1. hely): "Nagyon hideg van, a víz is hideg, ezért nehéz volt már a bemelegítés is és verseny közben sem úgy viselkedtek az izmaink, ahogy szoktak. Ha nem ilyenek a körülmények, akár három hajó előnnyel is nyerhettük volna ezt a versenyt, szerencsére így is meglett a győzelem."

Az aranyérmes Csipes Tamara (b) és Kozák Danuta a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Kozák Danuta (K-2 500 m, 1. hely): "A rajt után visszavettem a csapásszámból, majd amikor a táv második felében indulni akartuk, nem tudtunk annyit beleadni, mint az előfutamban. Ezzel együtt éreztem, hogy megvan a győzelem, belülről simábbnak érzékeltem, mint amilyen volt. Ez a 15. világbajnoki győzelmem, ebből látszik, hogy öregszem. Ez a mostani a mostoha körülmények miatt biztosan emlékezetes marad."

Kiss Blanka (K-2 200 m, 2. hely): "Csak a saját pályánkra figyeltünk, úgyhogy nem érzékeltem, hányadik helyen vagyunk. Próbáltunk mindent beleadni. A stégen már tudtuk, hogy dobogósok vagyunk, s hogy végül ezüst lett, egy ajándék. Amikor visszalőtték a rajtot, megijedtem, mert ilyenben még nem nagyon volt részem, de aztán jól összeszedtük magunkat."

Lucz Anna (K-2 200 m és K-1 200 m 2. hely): "Nagyon örülök, el sem hiszem! Egyesben a rajtom nem volt túl jó, csak az forgott a fejemben, hogy hajtsam ki magam, amennyire tudom. Csak a parton tudtam meg, hogy második lettem. Az előfutam-győzelem önbizalmat adott, és reménykedtem, hogy esetleg ebben a számban is meglehet a dobogó. Kezdem elhinni, hogy ott lehetek a legjobbak között. Nagyon várom a vegyes versenyt is!"

Az ezüstérmes Lucz Anna a kajak-kenu világbajnokság kajak egyesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Kopasz Bálint (K-1 1000 m, 2. hely): „Mindent jól csináltam, ezért nincs miért bosszankodom, ez is jó helyezés. Az időjárás nem igazán jön be nekem, hideg van és ezt az izmaim is érzik. Ezzel együtt örültem, hogy a végén sikerült megindulnom. Imádok kajakozni és ez a szép a versenyzésben, hogy nem lehet tudni, mikor ki a jobb. Pimenta különleges versenyző, egyedi az utazó tempója, hatalmas iramot tud diktálni, ő a legerősebb ellenfelem. Nyilván vissza akart vágni az Európa-bajnokságért és az olimpiáért, sikerült is neki. Jövőre majd folytatódik a harc."

Adolf Balázs (C-1 1000 m, 3. hely): "Az volt a tervem, hogy a német sráccal tartsam a lépést, és csak a célban néztem ki, akkor láttam, hogy ez elég jól sikerült. Idén és jövőre is még az a célom, hogy tapasztatot gyűjtsek ebben a kemény mezőnyben. A bronzérem azért nagy önbizalmat ad a jövőre."

Kulifai Tamás (K-2 1000 m, 3. hely): "Bevállaltuk az erősebb első ötszáz métert és Bálint a végén is jól tudta tartani a csapásszámot. Bár az izmaink a végére kezdtek bekötni, szerencsére beértünk a fehéroroszok előtt. Tíz éve világbajnoki címet szereztem K-2 500 méteren, ha valaki akkor azt mondja, még 2021-ben is vb-dobogóra állhatok, aláírom.

 

A bronzérmes Kulifai Tamás (b) és Noé Bálint a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 1000 méteres versenyének eredményhirdetésén a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Noé Bálint (K-2 1000 m, 3. hely): "Hosszú volt a szezon, fejben is nehéz volt végigcsinálni. Reménykedtem egy vb-éremben, ennél jobbat akkor sem tudtunk volna menni, ha augusztusban rendezik ezt a versenyt, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok."

 

Lucz Anna (b) és Csizmadia Kolos a kajak-kenu világbajnokság kajak vegyespárosok 200 méteres versenyének előfutamában a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án. A magyar duó győzött. MTI/Szigetváry Zsolt
 

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó