Ahogy az várható volt, az iskolakezdésre bedugult a főváros
Már a reggeli órákban rendkívül erős volt a forgalom Budapest utcáin.
2021. szeptember 1. 12:53

Az egyszerre megkezdett felújításoknak és a sokak szerint értelmetlen biciklisávoknak köszönhetően egész nyáron dugókban fuldoklott Budapest. Azt még Karácsony Gergely főpolgármester is elismerte, hogy a szerdai iskolakezdéskor nagy torlódások lehetnek – írja a Hirado.hu.

Az iskolákban a becsengetés után is bőven voltak, akik a dugókban araszoltak a főváros több pontján.

A Blaha Lujza tér környékén, a Nagykörúton végeláthatatlan sor volt, hiszen a kerékpársáv miatt egyetlen sávon haladhattak a járművek – jelentkezett be a Blaha Lujza térről a közmédia tudósítója.

A Rákóczi úton is hasonló volt a helyzet, hiszen a sor a Keleti pályaudvartól araszolgatott egészen a Blaha Lujza térig, és legalább 20-25 perces időveszteséggel kellett számolniuk az autósoknak.

A Rákóczi út másik irányában sem volt más a helyzet, hiszen hosszú szakaszon ott is alig-alig tudtak haladni az autósok.

A körúton és a Budaörsi úton is hasonló a helyzet, hiszen már ott is dugó van – tette hozzá a tudósító.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól néhány utcára, a Szemere utcában található általános iskolánál az első probléma az volt, hogy nem tudtak hol megállni az autóval a szülők.

Ezért volt, hogy a gyerekek az úttesten szálltak ki és szaladtak be az iskolába.

A Bajcsy-Zsilinszky úton már szerda kora reggel feltorlódtak az autók, a Nyugati tér felől a felüljárónál pedig hosszú kocsisor állt.

Fotó: hirado.hu

A közmédia tudósítója elmondta, hogy a Hungária körúton percről percre egyre több autó torlódott fel, mind a négy sáv megtelt, és nagyon sok olyan autó volt, ami kettő-három zöldet kellett hogy kivárjon.

Az agglomerációból érkező forgalom is folyamatosan növekedett. Az emberek láthatóan feszültek voltak, attól tartva, hogy elkésnek a munkából vagy nem érnek be időben az iskolába, hiszen arra senki nem számított, hogy már reggel 7 óra 20 perckor ekkora forgalommal szembesülnek – tette hozzá.

Aki tömegközlekedéssel utazott, az sem volt jobb helyzetben, hiszen a buszok is folyamatosan elakadtak.

A Hirado.hu és az M1 frissülő tudósítását IDE kattintva találják!

hirado.hu - MNO
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó