Népszerű színészekkel, 4 premierrel, sikerdarabokkal indul az ősz a Centrálban
Elérkezett az évnek az az időszaka, amikor a színházak sorban bejelentik, milyen bemutatókkal várják nézőiket jövőre.
2021. augusztus 30. 12:27

„Soha még ekkora kedvvel és ennyi aggodalommal nem ültem neki hírt adni terveinkről. Ekkora kedvvel – mert másfél éve kényszerűen áll a színház, fájón hiányzik önökkel az élő kapcsolat – és aggodalommal, mert ki tudja mit hoz az ősz, hogy alakul a következő évad. Azonban, ahogy a terveink is bizonyítják, győzött a kedv és a bizakodás” – fogalmaz Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgató a 2021/22-es évad kapcsán, melynek keretében négy bemutatóra készül a teátrum. Szeptemberben érkezik a LIAison című előadás, amelyben Pokorny Lia játékának számos újabb árnyalatát fedezhetik fel a nézők, ugyanis egyetlen este alatt több, mint tíz nő bőrébe bújik majd bele.

A darab különböző korú és társadalmi helyzetű lányok és asszonyok történetein keresztül mesél a titkokkal és csodákkal teli női nemről, Babicsek Bernát közreműködésével. Ezt követi októberben a Beszélő fejek című produkció, amelyben Alan Bennett hétköznapi emberekről szóló meséi elevenednek meg. A négy olykor humoros, olykor megrázó, de mindenképpen emberi monológot Borbás Gabi, Scherer Péter, Liptai Claudia és Sztarenki Dóra adja elő. A tervek szerint januárban debütál a Network című előadás, amely Sidney Lumet négyszeres Oscar-díjas filmjének színpadi adaptációja.

Az apokaliptikus szatíra Howard Beale, az esti Híradó bemondójának szomorú történetén keresztül beszél a média hatalmáról. A főbb szerepekben Alföldi Róbert, Tompos Kátya, László Zsolt és Fehér Tibor lép majd színpadra. Az évad utolsó bemutatójára márciusban kerül sor, a Ma este felnövünk című komédia a teátrum Ma este megbukunk című darabjának alkotóit vonultatja fel ismét. Ezúttal egy általános iskola a helyszín, ahol a bumfordi, kibírhatatlan, egyúttal mégis imádnivaló gyerekek felnőtté válását követhetjük végig. Az előadásban Liptai Claudia, Tompos Kátya és Sztarenki Dóra is szerepel. A Centrál Színház bemutatói a 2021/22-es évadban:

LIAizon (premier szeptemberben)
Beszélő fejek (premier októberben)
Network (premier januárban)
Ma este felnövünk (premier márciusban)

gondola
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó