A tálibok most kivárnak, később a saját szabályaik szerint „tesznek rendet”
Földi László titkosszolgálati szakértő szerint a mostani afgán konfliktus azért tanulságos Európa számára, mert jól mutatja, hogy mennyire nem tudják a muszlimok elfogadni a zsidó-keresztény kultúrát és a nyugati típusú demokráciát.
2021. augusztus 19. 20:42

A magyar és a horvát határvédelem megerősítése miatt megváltozott az afgán menekültek útvonala, és már a megengedőbb Románián keresztül próbálnak bejutni Európa területére. A Frontex szerint az afgán menedékkérők száma az utóbbi három hónapban 33 százalékkal emelkedett. Az első félévben 3200 afgán határsértőt fogtak el az európai uniós határokon.

Földi László, titkosszolgálati szakértő az M1 Ma Reggel adásában elmondta, hogy nemcsak azzal kell számolni, hogy Afganisztánból mennyien jönnek, hanem azzal is, hogy óriásira duzzad majd azon menedékkérők száma, akik afgánnak vallják majd magukat. Ugyanez történt 2015-ben, amikor mindenki szírnek mondta magát.

Az illegális mozgás lényege, hogy nem tudjuk dokumentálni, hogy valóban olyan állampolgár valaki, mint, amit magáról állított – magyarázta Földi László.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az amerikai „demokrácia export” ismét csúfosan leszerepelt Afganisztánban. Ezeket a rendszereket egy ideig fent lehet tartani katonai erővel, de ahogy távoztak az amerikai és a nemzetközi csapatok a 300-350 ezer fős afgán haderő ellenére is felbomlott ez a rend és visszatértek a saját hagyományaikhoz és kultúrájukhoz. Földi László szerint ez volt az oka annak, hogy az alig hetvenezres tálib haderő napok alatt visszafoglalta az országot.

„Nem a katonák száma számít, hanem hogy maga az afgán nép mit szeretne, és ők muszlim módon szeretnének élni” – összegezte.

A mostani afganisztáni folyamatok a szakértő szerint arra is rávilágítanak, hogy a muszlim kultúra nem tud az európai zsidó-keresztény kultúrával integrált módon létezni.

A nyugati demokrácia-típus számukra idegen – mutatott rá.

Tehát, ha tovább folytatódik a muszlim-migráció Európa irányába, akkor Földi László szerint egy idő után el fog jönni az a „kritikus pont”, amikor politikai tényezővé vállnak és az ő akaratuk fog érvényesülni.

„Ebben az esetben mi fogunk menekülni, mert az iszlám logikát sem a zsidó, sem a keresztény logika nem tudja eltűrni” – magyarázta.

A tálibok most ugyan békülékeny hangot ütnek meg, de ez semmit sem jelent, hiszen csupán „politizálnak” és kivárnak.

„Megvárják, hogy az utolsó nyugati állampolgár és katona is távozzon és utána »raknak majd rendet« az ő elképzeléseik szerint” – fogalmazott Földi László.

hirado.hu - M1
MTI Hírfelhasználó