Orbán Viktornak igaza volt, hogy nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről
Dennis Prager amerikai rádiós műsorvezető, író szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek igaza volt, amikor nem engedett be számtalan embert a Közel-Keletről.
2021. augusztus 15. 11:53

Dennis Prager - aki a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára érkezett Magyarországra - a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta: Orbán Viktor nem azért döntött így, mert gyűlöli a közel-keletieket, hanem mert amikor az emberek más kultúrát visznek be egy országba, annak hatása van az ország saját kultúrájára.

Jelenleg Magyarországon erősebb az a hit, hogy a nyugati civilizáció megmenthető, mint Németországban vagy az Egyesült Államokban - emelte ki, hozzátéve: "Amerika és Nyugat-Európa többé már nem a nyugat oszlopa, ha megmentést keresek, akkor keletre nézek".

Dennis Prager azzal kapcsolatban, hogy Magyarországot homofóbnak nevezik úgy vélekedett: nem létezik olyan konzervatív a világon, akit a baloldal ne nevezne homofóbnak vagy rasszistának. A baloldal nem érvel, hanem "neveket vagdos az emberekhez" azzal a céllal, hogy kiközösítsen és elítéljen - mondta.

Véleménye szerint semmilyen szexuális felvilágosításra nem lenne szükség az általános iskolákban, mert a felnőttek feladata az, hogy megőrizzék a gyerekeket ártatlannak.

Dennis Prager beszélt arról is, hogy a mostani az ötödik alkalom, hogy Magyarországon jár, és az eddigi látogatásai közül most tűntek neki a magyarok a legvidámabbnak. Az emberek barátságosak voltak, ami általában a boldogság fokmérője - fűzte hozzá.

Az Egyesült Államok politikai helyzetével összefüggésben azt mondta: ha a 2022-es kongresszusi választásokon többséget szereznek a republikánusok, az kezdete lehet a dolgok visszafordításának.

Dennis Prager úgy látja, hogy jelenleg az Egyesült Államok megosztottabb, mint a polgárháború idején. Van egy jobb- és egy baloldali Amerika, és nincs bennük semmi közös. Elmondása szerint néha azon is elgondolkozik, hogy jelenleg Magyarország szabadabb-e, mint az Egyesült Államok.

Dennis Prager: Kelet-Európa mentheti meg a nyugati civilizációt

Immár ötödik alkalommal látogatott Magyarországra Dennis Prager, aki legutóbb az Esztergomban megrendezett MCC Feszten tartott előadást. A kommunizmus kutatójaként is ismert konzervatív rádiós műsorvezető úgy fogalmazott: kétszer a kommunizmus alatt és kétszer azt követően járt Magyarországon, majd legutóbb Esztergomban az MCC Feszten, és most tűntek a legvidámabbnak a magyarok. – Az utcán is barátságosak, kedvesek voltak az emberek, amikor beszélgettem velük, és szerintem ez a boldogság igazi fokmérője ­– mondta Dennis Prager a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában vele készült interjúban.

A Magyarországot a nemzetközi baloldal részéről érő támadásokra a médiaszemélyiség úgy reagált: nem létezik olyan konzervatív a világon, akit a baloldalról ne neveznének homofóbnak, xenofóbnak vagy rasszistának. – Néhány éve, amikor egyetemen tanítottam, antiszemitának neveztek, pedig zsidó származású vagyok ­– mondta, majd kiemelte: annak ellenére címkézték fel a baloldaliak, hogy könyvet írt a zsidóság megértéséről, amely a témában a legnépszerűbb az Egyesült Államokban, valamint zsinagógát és iskolát is alapított. ­

– A baloldaliak nem komoly szándékkal írnak, hanem azért, hogy kiközösítsenek. Nem érdemes őket komolyan venni ­ – fogalmazott.

A hazánkat folyamatosan támadó LMBTQ-propagandára utalva Dennis Prager elmondta: nem gondolja, hogy a homoszexualitásról vagy a heteroszexualitásról kellene oktatást tartani gyerekeknek az iskolában, mert a gyerekeket meg kell őrizni gyerekeknek.

Az interjúban korábbi kijelentéséről is megkérdezték a konzervatív műsorvezetőt, miszerint Közép-Európa képes megmenteni a nyugati civilizációt. ­ Dennis Prager elmondta: a nyugati civilizáció megmenthetőségébe vetett hit ma erősebb Magyarországon, mint Németországban, és erősebb Lengyelországban, mint például az Egyesült Államokban. Szerinte a nyugati civilizáció fő elemei a szabadság és a zsidó-keresztény értékek, azonban a baloldal tagadja a vallást.

Az illegális bevándorlás kérdése is előkerült az interjúban, melyre Dennis Prager úgy reagált: amikor Orbán Viktor nem engedte be az illegális bevándorlókat, nem azért tette, mert nem szereti a muszlimokat, hanem mert a saját kultúráját akarta megóvni. 

Az amerikai rádiós az eltérő kultúrájú közösségek egymásra hatásáról egy amerikai példát hozott fel: amikor New Yorkból Floridába költöztek tömegesen az emberek, akkor fehér amerikaiak változtatták meg Florida kultúráját ­– mondta, majd kiemelte: egy adott államon belül is látható, milyen hatással van egy eltérő kultúrájú közösség betelepülése egy másik közösségbe.

A „love is love” ideológiájára reagálva Denis Prager elmondta: ez a kijelentés teljesen értelmetlen. ­Vajon hány német imádta Hitlert és hány orosz imádta Sztálint? Ezek vajon jó imádatok voltak? Vagy ha valaki szerelmes a nővérébe, akkor az jó szerelem? – mutatott rá, majd hozzátette: ez a mondat nélkülözi a jelentést, mert gyakran a legműveltebb emberek a legfelületesebb gondolkodók.

Az Egyesült Államok politikai helyzetére kitérve a konzervatív rádiós kifejtette: jövőre a Kongresszusban lesznek választások. Ha a Republikánusok képesek többséget szerezni a Kongresszusban és a Szenátusban, az a kezdete lehet a jelenlegi folyamatok visszafordításának. – Jelenleg két Amerika létezik: van egy jobboldali és egy baloldali USA, és nincs bennük semmi közös. Még csak az sem közös bennük, hogy amerikaiak, mert a baloldaliakat az sem érdekli igazán, hogy amerikaiak.

MTI - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság - MNO
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó