A miniszter visszaszólt
Kásler Miklós reagált Szél Bernadett vádaskodására, miszerint hatástalanok lennének a keleti vakcinák. Az emberi erőforrások minisztere nem hagyta szó nélkül azt sem, hogy Dobrev Klára a kormány járvány elleni védekezését kritizálta.
2021. augusztus 14. 10:30

„Értem, hogy a baloldal politikai tőkét akar kovácsolni a jelenlegi helyzetből, de azt ne az emberi életek árán tegye” – szögezte le a miniszter az Életközelben című videósorozat legújabb részében, amelyről a Magyar Nemzet online is beszámolt.

Amíg nincs megfelelő számú vizsgálati eredmény a birtokunkban, nem közlünk adatokat, mert ez a tudományos közlés etikája. Még akkor se, ha Szél Bernadett képviselő asszony, akinek halvány fogalma sincs az orvostudományi kutatásokról, ezt észrevételezi – tette hozzá Kásler Miklós.

Majd kiemelte: körülbelül tízezer életet mentett meg a magyar kormánynak az a döntése, hogy megszervezte az oltást és bevonta a keleti vakcinákat is.

Kásler Miklós arról is beszélt, hogy a kutatások eredményeit akkor lehet nyilvánosságra hozni, amikor ennek a tudományos értékű feldolgozása megtörtént és várhatóan egy nagy nemzetközi szaklapban megfelelő opponálások után, lektorálást követően közzéteszik.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy egy kétkarú vizsgálatot kezdeményezett, aminek az egyik karja felméri, hogy a vakcinák milyen hatékonysággal előzték meg a fertőzések kialakulását, illetve a haláleseteket.

A másik vizsgálat, amire Szél Bernadett is utalást tett, eléggé minősíthetetlen stílusban, tartalom nélkül, az arra vonatkozik, hogy vizsgáljuk mind az öt vakcina után az ellenanyagokat és vizsgáljuk a sejtes immunitást, mert ebből a kettőből tevődik össze az emberi szervezet teljes immunitása – tette hozzá a miniszter.

A miniszter azt sem hagyta szó nélkül, hogy a napokban Dobrev Klára is a kormány járvány elleni védekezését kritizálta. Ezért Kásler Miklós emlékeztetett: a Nikkei című gazdasági lap a világon a harmadik legsikeresebbnek nevezte a magyar kormány intézkedéseit.

„Én jobban elfogadom az ő hozzáértésüket, mint a képviselő asszonyét” – szögezte le a politikus.

Feltette a kérdést: a baloldali politikusok – köztük Dobrev – oltásellenes kampánya vajon hány embert bizonytalanított el az oltásoktól, és hány ember haláláért felelős?

hirado.hu
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó