Gyermekekkel vonulnak a Pride-on a baloldali politikusok
Józsefvárosban alakították ki bázisaikat a Soros György által támogatott melegjogi szervezetek.
2021. július 22. 09:53

Amióta a baloldali szivárványkoalíció támogatásával Pikó András átvette a VIII. kerület vezetését, a kormány pedofilellenes gyermekvédelmi törvényének hatálybalépéséig szinte semmi sem állta útját az LMBTQ-propaganda terjedésének. A balliberális vezetés közreműködésével az óvodákba is beférkőztek a Soros György alapítványai által támogatott szervezetek érzékenyítő programjaikkal. Hovatovább: a kerület vezetői és a hozzájuk köthető civilek kiskorúakat is felhasználnak politikai céljaikra, a pandémiát megelőzően a Pride-ra is magukkal vitték óvodás vagy kisiskolás korú gyermekeiket, ahol szivárványos és pártzászlók alatt vonultak.

A Pride fesztiválon a korábbi években több ízben megvalósult a „politikai pedofília”, azaz kiskorúak részvételét is felhasználták a résztvevők politikai céljaik megvalósítására, propagálásra. Karácsony Gergely főpolgármester pártja, a Párbeszéd politikusai közül többen is karon, vagy éppen babakocsiban ülő gyermekeikkel vonultak a sokszor vallásgyalázó, a szeméremsértés határát súroló, szexuális megnyilvánulásoktól, trágárságtól hemzsegő felvonuláson.

Beszédes Párbeszéd

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pártja lobogói alatt, babakocsiban tolta ki kislányát a felvonulásra, kezébe szivárványos zászlót adva. Feltehetően a melegfelvonuláson részt vevő kisgyermekek nem sokat fogtak fel az eseményből, és abból sem, hogy a rendezvényen készült fényképüket a szülők megosztották.

Csordás Anett, Józsefváros–Ferencváros a Momentum által támogatott civil országgyűlési képviselő-jelöltje is rendre felhasználja előválasztási kampányában sérült gyermekét. Előfordult, hogy a szociális szférából érkező Csordás gyermekére SZFE-szalagot aggatott, de korábban kerekesszékben ülő fiát a Pride felvonulásra is kivitte.

Tordai Bence országgyűlési képviselő gyermekével vonul szivárványos és párt logós zászlók alatt Forrás: Facebook

Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere – legyen szó bármilyen politikai tüntetésről vagy kampányeseményről – sem rest gyermekeivel demonstrálni. Erőss amúgy élharcosa a gyermekek érzékenyítését felkaroló programoknak.

Érzékenyítés az óvodákban

– Uniós pályázatot nyertünk az óvodák fejlesztésére, deszegregációra! Ezért alpolgármesterként ezzel kezdtem, bevezettük az óvodai bérpótlékot, és pályáztunk uniós forrásra is. S lássatok csodát: sikerült! Nagyszerű partnereinkkel közösen – jelentette be Erőss Gábor egy éve a hírt, hogy a Láthatatlan Tanoda – Rosa Parks Alapítvány a Partners Hungary Alapítvánnyal közösen óvodások érzékenyítésére nyert pénzt a kerület az Európai Bizottságtól. A pályázat témája a diszkriminációmentesség elvének gyakorlatba történő hatékony átültetése.

Az Európai Unió 267 000 euróval, mintegy kilencvenmillió forinttal támogatja a józsefvárosi érzékenyítést.

A párbeszédes alpolgármester tavalyi közlése szerint pályázatuk céljai között szerepel többek között a sokféleség kezelésének előmozdítása az óvodákban, az etnikai származás alapján történő megkülönböztetés elleni küzdelem. Az sem mellékes, hogy korábban az önkormányzat úgy módosított az óvodai, bölcsődei körzethatárokon, hogy a kerület jó módúnak számító Palotanegyedbe is minél több hátrányos helyzetű gyerek járjon.

Erőss Gábor és Radványi Viktória, a Pride egyik szervezője egy kampányeseményen Fotó: Facebook/Erőss Gábor

Az uniós pályázat elnyerésével két, Soros György alapítványai által támogatott szervezet kapott zöld utat a kerületi óvodásokhoz és azok nevelőihez.

Ezért is kiemelten fontos az új pedofilellenes gyermekvédelmi törvény, amely azt is szabályozza, hogy kik tarthatnak, milyen tartalmakkal felvilágosító, érzékenyítő előadásokat a köznevelési és oktatási intézményekben, illetve a jogszabály azt is kiköti, hogy a homoszexualitással kapcsolatos felvilágosítás kizárólagos joga a szülőé.

Józsefvárosi boszorkánykonyha

Egy évvel ezelőtt a józsefvárosi székhellyel rendelkező Labrisz Leszbikus Egyesület kezei alól került ki a Meseország Mindenkié című érzékenyítő mesekönyv, amelyben összemosták az etnikai hovatartozást és a sérült személyekkel foglalkozó tartalmakat nyílt LMBTQ-propagandával.

Auróra Kioszk bejárata Fotó: Facebook

Józsefvárosban a Labrisz mellett a Budapest Pride szervezőcsapata is helyet kapott. Az Auróra Kioszk nemcsak egy underground kocsma, hanem bázisa tucatnyi Soros György által pénzelt alapítványnak is. Sőt, Pikó András polgármester volt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza aktivistaképzőjének is ez a hely ad otthont.

A Közélet Iskolája kurzusain például politikai kampányszervezést vagy éppen a polgári engedetlenség mesterségét lehet gyorstalpaló rendszerben elsajátítani Misetics Bálint, a Város Mindenkié nevű csoport egyik alapítója eladásán. Misetics emellett Karácsony Gergely főpolgármester szociális ügyekért felelős főtanácsadója. Számos más Soros-szervezet is megtalálható a VIII. kerületben, a teljesség igénye nélkül itt működik az Átlátszó.hu, a Roma Sajtóközpont, az Utcajogász Egyesület, a már említett Rosa Parks Alapítvány és a Partners Hungary Alapítvány is.

magyarnemzet.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Az újabb szankciók veszélyeztetik az energiabiztonságot
  A kormány továbbra is a magyar emberek érdekét és véleményét képviseli: a magyarok 97 százaléka nemet mond a szankciókra, itt az ideje, hogy ezt Brüsszelben is meghallják - olvasható a szaktárca közleményében.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó