Gulyás Gergely: A főpolgármester álhíreket terjeszt
A miniszter szerint Karácsony Gergely hazugságai lelepleződtek, mivel a kutatások bizonyítják, hogy mindegyik vakcina hatásos.
2021. július 14. 17:41

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben kiemelte, hogy a SOTE kutatása egyértelműen igazolja: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.

– A főpolgármester hazugságai lelepleződtek. Karácsony Gergelynek a Gyurcsány Ferenc kegyeiért folyó harcban semmi nem drága. Politikai célból hetek óta kelt minden alap nélkül félelmet azokban a magyar emberekben, akiket kínai vakcinával oltottak be – hangsúlyozta.

A miniszter szerint mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott „vizsgálat” csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem. A SOTE kutatása igazolja, hogy a Karácsony Gergely által a védettség hiányával megtévesztett emberek 88 százaléka is védett.

Gulyás Gergely kiemelte: összességében valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina, így a Sinopharm vakcinája is 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.

– A főpolgármester kevesebb mint két év alatt a fővárosban Európa legnagyobb közlekedési dugóit állította elő, aggasztó a köztisztasági helyzet, Budapestet újra elárasztották a hajléktalanok  – emlékeztetett a miniszter, majd hozzátette: Karácsony Gergely ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni, hogy ezzel is a kormányt rágalmazhassa. A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik.

Gulyás Gergely szembesítette az adatokkal a főpolgármestert Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismeretes: 1200 jelentkezővel került sor a Semmelweis Egyetem koronavírusellenanyagszint-vizsgálatra, melynek kapcsán mind az öt Magyarországon használt vakcina hatására létrejött ellenanyagszintet vizsgálta az egyetem laboratóriuma. A pozitív eredmények aránya alapján mind az öt kétdózisú vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést.

Ahogy azt Gulyás Gergely is említette bejegyzésében: az elmúlt időszak során a fővárosi közlekedés káosszá vált, mivel egyszerre indult meg több építkezés is Budapesten, miközben a kerékpársávok nem csak az autósok életét nehezítik meg.

------------------------------------------

Karácsony antitestes kampányát cáfolja a Semmelweis Egyetem kutatása

Valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen – derül ki a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából.

Kísérletek cáfolják Karácsony Gergely kampányát

A fővárosi ingyenes ellenanyagszűrés első tapasztalatai megerősítették azokat a korábbi vizsgálatokat: több százezren lehetnek olyan idősek, akik bár megkapták a kínai vakcinát, az mégsem eredményezett nekik kellő védettséget. Ennek az adatnak a kormány hosszú ideje a birtokában van, mégsem cselekszik. A járvány negyedik hullámának megelőzését azonnal el kell kezdeni. Megvédeni elsőként a leginkább veszélyeztetett időseket, közülük is azokat, akik esetében a kínai oltás hamis biztonságérzetet eredményezhet. Különös tekintettel arra, hogy az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint Magyarország az idősek oltásában nem jól, hanem inkább rosszul áll – állítják a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Ezzel szemben a vizsgálatok során egyértelművé vált: az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre – olvasható az intézmény oldalán.

A főpolgármester ráijesztett a keleti vakcinával beoltottakra, az egyetem kutatása szerint azonban valamennyi hazánkban engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget – írja cikkében a Mandiner.

Vagyis akiket korábban a Karácsony Gergely által szorgalmazott antitestvizsgálattal mértek, és negatív eredményt kaptak (az antitestes vizsgálatokon körülbelül a vizsgált személyek húsz százaléka produkált negatív tesztet, vagyis csak minden ötödiknél mutatta ki azt a teszt, hogy nincs elegendő antitest a szervezetében, a másik nyolcvan százalék esetében az antitestvizsgálat is kimutatta a védettségét), azoknak a 88 százalékáról is kiderült, hogy védettek.

Karácsony Gergely és a főváros kampányt épített az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen.

(mandiner.hu)


 
MNO - Facebook
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó