Súgógép segítségével adta elő Karácsony a plágiumoktól hemzsegő beszédét
A főpolgármester szemrebbenés nélkül sajátjaként olvasta fel a miniszterelnök szavait Miskolcon.
2021. július 12. 23:34

Megdöbbentő felvételeket hozott nyilvánosságra a helyi önkormányzati harsona, a Minap.hu oldal Budapest főpolgármesterének pénteki miskolci látogatásáról. Karácsony Gergely bemutatva az általa támogatott jelölteket és az Erzsébet téren összegyűlt nagyjából száz-százötven érdeklődő előtt súgógépről olvasta fel politikai programját. Sőt, Orbán Viktor beszédeiből plagizált mondatokkal is operált – írja a Boon.hu.

Szociális jóvátétel programjának legfontosabb elemeit is ismertette Karácsony Gergely, amelynek egyik tétele, hogy – amennyiben megválasztják – a ciklus végére megduplázza a családi pótlékot. A Fidesz szerint „ígért ő már szociális támogatási rendszert, ami miatt a budapesti nyugdíjasoknak is tartozik egy bocsánatkéréssel mint főpolgármester” – derül ki a Boon.hu cikkéből, amelyben Hollósy András, a Fidesz–KDNP szóvivője kifejtette a miskolci szakadozó szivárványkoalícióval kellene most inkább foglalkoznia Karácsony Gergelynek. Szerinte már 2019-ben egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb Gyurcsány Ferenc fogja átvenni a háttérirányítást, aminek most jól látható lépései zajlanak Miskolcon is.

 

Fotó: Minap.hu

A Fidesz észak-magyarországi szóvivője felháborítónak tartja, hogy forrásmegjelölés nélkül építette be vidéki haknijába Budapest főpolgármestere a magyar kormányfő gondolatait.

Senkit sem hagyunk az út szélén – idézte Miskolcon forrásmegjelölés nélkül a miniszterelnök szavait a súgógép képernyőjéről olvasva Karácsony Gergely. – Azt is láthattuk az önkormányzati hírportál képein, hogy súgógépről „menti meg” a nemzetet a baloldali szónok. Ha már idéz valamit Karácsony Gergely, akkor tegye hozzá az idézet forrását – húzta alá ezzel kapcsolatban a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője.

Nincs jogosítványa, nincs nyelvvizsgája, nincs PhD-je, nem rendelkezik a politikai vezetéshez szükséges legalapvetőbb kompetenciákkal sem, és sajnos azt kell mondjuk, hogy még betyárbecsülete sincs a főpolgármesternek, aki szemrebbenés nélkül felolvasta a súgógépről a magyar miniszterelnök szavait, ám forrásmegjelölés helyett lapított, úgy tett, mintha saját gondolatait adná elő – ecsetelte a Karácsony Gergelyt plágiummal vádoló fideszes szóvivő.

boon.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • A baloldal diktatórikus hajlamú
  A glaszékesztyűs magyar rendszerváltás és annak következményei (4. rész)
MTI Hírfelhasználó