Holland magaskultúra Budapesten
Nem éppen illemtudó oldalukat mutatták azok a holland futballszurkolók, akik a tegnapi, budapesti Európa-bajnoki nyolcaddöntő mérkőzés előtt fényes nappal, senkitől sem zavartatva magukat, csoportos vizelést tartottak egy VII. kerületi bérház oldalán. A szemtanúkat felháborította az incidens, tegyük hozzá, teljesen jogosan.
2021. június 28. 21:31

A gusztustalan erzsébetvárosi látképet egy budapesti hölgy megörökítette, és a Facebook-oldalán közzétette a gátlástalan narancssárga drukkerek botrányos viselkedését.

A szurkolók, miután sorban állva illemhelyként igénybe vették a bérház falát, mintha mi sem történt volna, vidám hangulatban vonultak tovább a Puskás Aréna felé.

Sajnálatos, de ezek a drukkerek annak az országnak az állampolgárai, amely nem is olyan rég nyíltan indított lejárató kampányt Magyarország ellen, és amelynek korrupt, botrányokat egyre-másra halmozó miniszterelnöke a pár napja elfogadott pedofiltörvény kapcsán „térdre kényszerítené” országunkat.

Joggal merülhet fel a kérdés, vajon milyen visszhangot váltott volna ki az európai sajtóban, ha a magyar szurkolók vállalkoztak volna hasonló szemérmetlenségre a holland fővárosban.

Közegészségügyileg is aggasztó állapotokat hagytak maguk után a holland szurkolók. A Metropol egyik olvasója megörökítette, amint az északról érkezett drukkerek levizelik a budapesti épületek falát. A Magyar Nemzet megkérdezte a fővárost, hogy terveznek-e fertőtlenítő takarítást végezni a budapesti Eb-meccsek után, azonban lapunkhoz eddig nem érkezett válasz. A takarításért felelős FKF Zrt. nem kívánt információkat közölni az üggyel kapcsolatban.

A vasárnap rendezett budapesti mérkőzésen Hollandia 2-0-ra kikapott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Csehországtól, így búcsúzni kényszerültek a tornáról.

hirado.hu
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó