Gyurcsányék már nyíltan támadják a katolikus egyházat és a vallást
A liberális fősodor azzal vádolja a kormányt, hogy semmibe veszi az egyenlőség és az elfogadás eszméit, miközben a baloldal önhatalmúan próbál a katolikus közösség belső ügyeibe beavatkozni – nyilatkozta lapunknak Simicskó István Vadai Ágnes törvénymódosítási javaslatáról, amellyel a DK azt szeretné elérni, hogy a gyónási titkot – gyermekek elleni szexuális bűncselekmények esetén – felülírja a feljelentési kötelezettség. A KDNP frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc pártjának a javaslata nyílt támadás a katolikus egyház és a vallásos emberek ellen.
2021. június 28. 14:26

– Megdöbbentő azt látni, hogy gyermekeink mögé bújva akarja a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal alapvető értékeinket, ezeréves nemzeti–keresztény kultúránkat meggyengíteni és szépen lassan beolvasztani a nyugati egységesítő ideológiákba – mondta lapunknak Simicskó István arról, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a gyónási titok megszegésére kötelezné a katolikus papokat.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint azt már eddig is tudni lehetett, hogy Gyurcsány Ferenc Európai Egyesült Államokban gondolkozik és az egyházaknak kedvezőtlen politikai döntések sorát szeretné kieszközölni, de az, hogy a fiatalok védelmének az álcája mögé bújva próbálja elérni mindezt, egészen új szintre emeli a keresztényellenesség hazai formáit. – Sajnos láthatjuk, hogy az Európa nyugati országaiban egyre nagyobb mértéket öltő atrocitások hazánkban is megjelentek. Mind gyakrabban tapasztalunk szóbeli inzultusokat, sőt fizikai támadások is többször érték a közelmúltban a keresztény felekezetek szakrális épületeit. Gondoljunk csak a gödöllői görög katolikus templomban történt gyújtogatásra vagy Budapest XVIII. kerületében a Szent József-kápolna harangjainak a megrongálására! – emlékeztetett a kereszténydemokrata politikus.

– Senkit ne tévesszen meg a szivárványkoalíció újabb médiapolitikai szereplése, a gyónási titok állami szabályozása nem a fiatalok érdekét szolgálná. A pedofilellenes törvénycsomag támogatása helyett – amely valóban gyermekeink védelmére született – behoznak a köztudatba egy olyan javaslatot, mely nem szól másról, minthogy megkérdőjelezzék az egyház szilárd alapjait, ezáltal pedig alapvető értékeinket – figyelmeztetett a frakcióvezető, aki szerint ez egy nyílt támadás a katolikus egyház és a vallásos emberek ellen.

– Az ilyen lépések a XX. század legsötétebb diktatúráit idézik, de visszatekintve a történelem korábbi évszázadaira, mindig is voltak olyanok, akik megpróbálták az egyházi személyeket rávenni a bűnbánatkor elhangzottak kiadására. Nepomuki Szent János, a gyónási titok vértanúja életét adta hitéért. Példaként szolgál mindannyiunk számára, hogy nem lehet az egyházi rendelkezéseket – amelyek mögött komoly vallási meggyőződések állnak – a profán világ aktuálpolitikai céljai érdekében leegyszerűsíteni és átírni – közölte a KDNP-s politikus.

Simicskó István arról is beszélt, hogy a pedofília elleni törvénycsomag miatt hetek óta tapasztalható a nyomásgyakorlás mind kül-, mind belföldön. – A liberális fősodor azzal vádolja a kormányt, hogy semmibe veszi az egyenlőség és az elfogadás eszméit, miközben a baloldal önhatalmúan próbál a katolikus egyház belügyeibe beavatkozni. Ez nemcsak a Magyar Katolikus Egyház, de a világegyház autonómiájának a mélységes megsértése is. Mindezt pedig azzal a céllal teszik, hogy meggyengítsék a nemzeti összetartozás bástyáit, a vallási közösségeket, és közben eltereljék saját politikai játszmáikról a figyelmet – hívta fel rá a figyelmet a KDNP frakcióvezetője.

Magyar Nemzet
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó