Jakabék újraindítják a judapestező Bírót
Surranópályán sunyít a Jobbik: azért sem támadják igazán Jakabot szövetségesei, hogy megszavazta a pedofiltörvényt, és hallgatnak a másodfokon elítélt KGBéláról is. Nem kímélték viszont kommentelői a pártelnököt, amiért ismét bizalmat szavazott Bíró Lászlónak, aki botrányai miatt elveszítette a legutóbbi megmérettetést.
2021. június 28. 11:50

Rég nem látott össztűz zúdul Brüsszelből, illetve a bevándorláspárti Soros-hálózat hazai és nemzetközi szervezetei részéről az Orbán Viktor vezette kormányra, valamint a Fidesz–KDNP-re azt követően, hogy az országgyűlés elfogadta a gyermekvédelmi törvényt. Csakhogy a pedofíliát az eddigieknél szigorúbban szankcionáló, és a gyermeknevelést mindenféle szexuális propaganda ellen védő új jogszabályt nem csupán a jelenlegi kormánypártok, hanem a Jobbik képviselői is megszavazták.

Jakab Péter pártelnök azt írta Facebook-oldalán: „A gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön.” Ugyan a Jobbikot elérték a kritikák – mondván Jakabék is nevüket adták egy melegellenes törvényhez –, de az egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc legújabb szövetségesét nem annyira támadják, mint a kormánypártokat. Jakabnak úgy tűnik, elég volt ennyit közölnie oldalán: „Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán. Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével.”

A Magyar Hírlap megkérdezte a párt sajtóosztályától, miként vélekednek az általuk is megszavazott törvényt ért hazai, nemzetközi kritikákról, ám több nap után sem kaptunk választ. Tehát a Jobbik surranópályán sunyít, illetve baloldali szövetségesei árnyékában álldogál. Kínos lehet szövetségesei számára az is, hogy a múlt héten a volt jobbikos politikust, Kovács Bélát másodfokon bűnösnek találták, ítélet született arról, hogy KGBéla Oroszországnak kémkedett az Európai Unió kárára, ami szöges ellentétben áll a mai baloldal Egyesült Európa-rajongó, Putyin-ellenes politikájával. A

hétvégén pedig újabb cseresznye került a szivárványkoalíciós tejszínhabra, amikor Jakab Péter bejelentette, hogy ismét Bíró Lászlót indítja a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú, Szerencset is magába foglaló választókerületében. A pártelnök szerint Bíró „személye garancia arra, hogy megválasztásakor a választókerületben élőknek hangja lesz a parlamentben”. Csakhogy a korrupciós ügyekbe keveredett politikus már egyszer kikapott közös jelöltként: 2020 őszén is megmérette magát az időközi szerencsi ország-gyűlési képviselő-választáson, amit Koncz Ferenc halála miatt kellett kiírni, s akkor 1700 szavazattal alulmaradt a fideszes Koncz Zsófiával szemben.

Ebben szerepet játszhatott, hogy előkerültek régebbi antiszemita bejegyzései, amelyekben – többek között – a fővárost „Judapestnek”, az odaérkező izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte. A választásokat követően Hadházy Ákos állt elő olyan információkkal, amelyek szerint Bíró korrupciós ügyekbe keveredhetett, a NAV is nyomozást indított. Az, hogy a jelölt újrázása nem arat osztatlan sikert, a bejelentés alatti kommentáradat is jelzi. „Nem úgy volt, hogy azért lesz előválasztás, hogy az ilyen Bíró László-féle jelöltektől megtisztítsuk az ellenzéket? Szégyen, gyalázat” – írja az egyik hozzászóló.

Más szerint „Bíró László elbukott. Mindenhogyan. Csak taszítja az amúgy változást akaró embereket ennyi rossz lépés!” „Vesztes csapaton ne változtass!” – gúnyolódik egy harmadik kommentelő. „Hiteles embert nem találtatok?” – kérdi egy újabb, s van, aki felveti: „Csak ez az egy tagja van már a Jobbiknak Szerencsen?” „Arról beszéltetek, hogy problémás emberek nem lesznek indítva! Akkor ezt a Bíró Lászlót miért?!” – fakad ki megint más, aztán akad, aki megjegyzi: „Ez az ember ellopott 50 millát, amit a dolgozókra kapott, ezzel nem kellene elszámolni?”

Magyar Hírlap
  • Orbán: magyarnak lenni jó!
    Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.
  • Az Európai Unióban csak a magyarokat védi rezsicsökkentés
    Miközben számos uniós tagállamban brutális mértékben drágultak a rezsiköltségek az elmúlt egy évben, hazánkon kívül sehol nincs hatályban a rezsicsökkentéshez hasonló átfogó intézkedés a lakosság terheinek mérséklésére. Több országban megduplázódott a földgáz vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért – olvasható az Origó.hu cikkében.
  • Brüsszelben fordítva ülnek a lovon
    A brüsszeli olajembargó gazdasági következményei a tagországok egy részét, köztük Magyarországot sújtanák.
MTI Hírfelhasználó