Piros-fehér-zöldben a stadionok
Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
2021. június 23. 15:05

„Jelentem, hogy az Opera új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színekkel világítja ki magát holnap este. A Mozdonycsarnok 327-es gőzösének »arcát« kipingáltuk, de a parkban álló fénykémény lesz igazán feltűnő a szerdai éjszakában.

Hajrá magyarok! – üzeni a leghangosabb szurkoló, az Opera!” – írta Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az Origónak.

A magyar kezdeményezést szurkolói megkeresésre a Ferencváros indította, mintegy válaszlépésként arra, hogy Dieter Reiter müncheni főpolgármester indítványozta az Allianz Arena szivárványszínű kivilágítását a szerda esti német–magyar válogatott mérkőzés idejére. Hétfő estig több mint 36 ezer magyar futballdrukker írta alá azt az online petíciót, amelynek célja, hogy ne lehessen politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva provokálni Magyarországot.

A szurkolók felhívásának eleget téve a német–magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!” – írta Kubatov Gábor.

 

Nem csak Budapesten fénylenek majd fel a nemzeti színek, a DVSC közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez:

Holnap este ismét piros-fehér-zöldben pompázik a Nagyerdei Stadion! Németország-Magyarország, 21 óra! Hajrá, magyarok!” – közölte bejegyzésében a klub.

Több stadion és az Operaház új központja is nemzeti színekben pompázhat |  Magyar Nemzet

A haza minden előtt” – olvasható a Ferencváros klubvezetője által közzétett képen, felhívására pedig már két magyar csapat is reagált.

Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – írta Kubatov Gábor posztjához az MTK nevében Deutsch Tamás. A hozzászólás azóta több száz kedvelést kapott.

A Ferencváros, az MTK és a DVSC után a Haladás is csatlakozott a nemzeti színűre festett stadionok kezdeményezéséhez.

Természetesen a Haladás Sportkomplexum is csatlakozik a felhíváshoz! Hajrá Magyarok!” – közölte közösségi oldalán, Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésére reagálva a szombathelyi sportközpont.

A haza mindenek előtt - A Haladás stadionja is trikolórban fog pompázni a  németek elleni meccs idején | Vadhajtások

Egyre több városvezetés, intézmény és labdarúgó-klub csatlakozik a nemzeti színűre festett épületek, stadionok kezdeményezéshez. Székesfehérváron például a városháza kap nemzeti színű festést.

Nemzeti színű fényfestés a székesfehérvári városházán a Németország-Magyarország mérkőzés előestéjén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Győrben is erősen lüktet a magyar szív, Dézsi Csaba András, a város polgármestere közölte, három helyszín is nemzeti díszkivilágítást kap a sorsdöntő Eb-mérkőzésre.

Hajrá Magyarok! Ma este Győrben nemzeti színű lesz az Audi Aréna, a Jedlik Híd és a Richter Terem” – írta Dézsi Csaba András.

Hírek - Hírek - AUDI HUNGARIA Zrt.

hirado.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó