Piros-fehér-zöldben a stadionok
Az Operaház új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színű kivilágítást kap szerdán este, a magyar-német meccs alatt – közölte az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter az Origóval. Az intézmény ezzel csatlakozott ahhoz az egyre népesebb táborhoz, mely kiáll az ellen, hogy Magyarországot politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva lehessen provokálni.
2021. június 23. 15:05

„Jelentem, hogy az Opera új központja, az Eiffel Műhelyház is nemzeti színekkel világítja ki magát holnap este. A Mozdonycsarnok 327-es gőzösének »arcát« kipingáltuk, de a parkban álló fénykémény lesz igazán feltűnő a szerdai éjszakában.

Hajrá magyarok! – üzeni a leghangosabb szurkoló, az Opera!” – írta Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az Origónak.

A magyar kezdeményezést szurkolói megkeresésre a Ferencváros indította, mintegy válaszlépésként arra, hogy Dieter Reiter müncheni főpolgármester indítványozta az Allianz Arena szivárványszínű kivilágítását a szerda esti német–magyar válogatott mérkőzés idejére. Hétfő estig több mint 36 ezer magyar futballdrukker írta alá azt az online petíciót, amelynek célja, hogy ne lehessen politikai indíttatásból, a labdarúgást felhasználva provokálni Magyarországot.

A szurkolók felhívásának eleget téve a német–magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna – jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

Fessünk holnap este piros-fehér-zöldre minden stadiont!” – írta Kubatov Gábor.

 

Nem csak Budapesten fénylenek majd fel a nemzeti színek, a DVSC közösségi oldalán jelentette be, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez:

Holnap este ismét piros-fehér-zöldben pompázik a Nagyerdei Stadion! Németország-Magyarország, 21 óra! Hajrá, magyarok!” – közölte bejegyzésében a klub.

Több stadion és az Operaház új központja is nemzeti színekben pompázhat | Magyar Nemzet

A haza minden előtt” – olvasható a Ferencváros klubvezetője által közzétett képen, felhívására pedig már két magyar csapat is reagált.

Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” – írta Kubatov Gábor posztjához az MTK nevében Deutsch Tamás. A hozzászólás azóta több száz kedvelést kapott.

A Ferencváros, az MTK és a DVSC után a Haladás is csatlakozott a nemzeti színűre festett stadionok kezdeményezéséhez.

Természetesen a Haladás Sportkomplexum is csatlakozik a felhíváshoz! Hajrá Magyarok!” – közölte közösségi oldalán, Kubatov Gábor Facebook-bejegyzésére reagálva a szombathelyi sportközpont.

A haza mindenek előtt - A Haladás stadionja is trikolórban fog pompázni a németek elleni meccs idején | Vadhajtások

Egyre több városvezetés, intézmény és labdarúgó-klub csatlakozik a nemzeti színűre festett épületek, stadionok kezdeményezéshez. Székesfehérváron például a városháza kap nemzeti színű festést.

Nemzeti színű fényfestés a székesfehérvári városházán a Németország-Magyarország mérkőzés előestéjén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Győrben is erősen lüktet a magyar szív, Dézsi Csaba András, a város polgármestere közölte, három helyszín is nemzeti díszkivilágítást kap a sorsdöntő Eb-mérkőzésre.

Hajrá Magyarok! Ma este Győrben nemzeti színű lesz az Audi Aréna, a Jedlik Híd és a Richter Terem” – írta Dézsi Csaba András.

Hírek - Hírek - AUDI HUNGARIA Zrt.

hirado.hu
 • Szabadegyetem az identitások védelméről
  "Minden mai aktuálpolitikai vita abból ered, hogy lopakodó, identitásfelszámoló, szuverenitásunkat folyamatosan támadás alatt tartó világot élünk, és a belpolitikába is ez gyűrűzik be."
 • Brüsszel megtámadta Magyarországot: fenyegetőznek
  Orbán Viktor elmondta: abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt. A családi jog és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.
 • Naruhito császár megnyitotta az olimpiai játékokat
  Hivatalosan megkezdődött a XXXII. nyári olimpia Tokióban: a világ legnagyobb sporteseményét Naruhito, Japán 126. császára nyitotta meg.
MTI Hírfelhasználó