Az örömhír által erősítve – Győrben is fogható a Magyar Katolikus Rádió műsora
Immár Győr és Mosonmagyaróvár körzetében is fogható a Magyar Katolikus Rádió műsora. Erről tájékoztatta a sajtó képviselőit Radetzky András vezérigazgató-helyettes június 15-én. Az eseményen jelen volt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Pergel Elza, Győr város alpolgármestere, valamint Szikora József, a rádió főszerkesztője.
2021. június 17. 11:29

„Sokszor kérdezték már tőlem, hogy mikor lehet majd Győrben is fogni a Magyar Katolikus Rádiót. Sok ember vágya teljesült azzal, hogy a Katolikus Rádió hangja most Győrben is megszólalt” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke. Ez a rádió – ahogyan azt a szlogenje is megfogalmazza – valóban örömhírt szeretne hirdetni. A társadalmi, a kulturális és a lelkiélet területén egyaránt igyekszik megismertetni azokat az értékeket, melyeket a Katolikus Egyház képvisel.

A katolikus rádió nem egy rámenős rádió, tiszteli a másik ember véleményét, sokoldalúan mutatja be a körülöttünk zajló eseményeket. Műsorai minden emberhez szólnak, erősítik a személyiséget és a közösségeket is. „A Magyar Katolikus Rádió mindeddig nem kapott országos kiterjedésű frekvenciát, annak ellenére, hogy az általa képviselt értékrendnek lenne létjogosultsága arra, hogy az egész országban szóljon” – mutatott rá Veres András püspök. Erre azért is szükség lenne, mert nem csak a vallásos emberek hallgatják a műsorát. „Kívánom, hogy a katolikus rádió érezze otthon magát Győrött” – zárta beszédét Veres András megyéspüspök, az MKPK elnöke.

Pergel Elza, Győr város alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a rádiózás a reneszánszát éli, sokan hallgatnak rádiót és egyre több rádióadó sugározza a műsorát. A Magyar Katolikus Rádió győri megjelenése hiánypótló, hiszen fontos, hogy a keresztény értékrend, a Katolikus Egyház üzenete minél több emberhez eljusson.

Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a rádió műsorszerkezetének mintegy keretét adják az imádságos és liturgikus műsorok, ám emellett kulturális és természettudományos adásokat, rádió- és hangjátékokat, komoly- és könnyűzenei összeállításokat is sugároznak. A rádió az Egyház hírei mellett a világ eseményeiről is rendszeresen beszámol.

Radetzky András vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a Magyar Katolikus Rádió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa több frekvenciapályázatán is nyert, így most már huszonkét analóg FM-frekvencián hallgatható az adása. Emellett műsorai podcaston, illetve mobiltelefon-alkalmazás segítségével is elérhetők.

Baranyai Béla

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurir
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A nemzetet békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni
  A magyar nemzetet 2010 után a meglévő határok mellett, békés eszközökkel tudtuk újra egyesíteni - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a XI. Kárpát-medencei Összefogás Fórumon.
 • Nácizás
  A nácizó képviselő abban reménykedik, hogy a globális hatalmi átrendeződés lokális zavarosában halászva talán neki is akad majd valami „jutalomfalat” a „globális gazditól” – írja Bogár László.
 • Két válságot is sikeresen kezelt már a kormány
  Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arról beszélt, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma az Országgyűlés gazdasági bizottságában „brutális látleletet” adott a kormányzásról. A baloldali képviselő szerint a kormány és a jegybank nem működik együtt, mert a Nemzeti Bank felszólítása ellenére a kormány a beruházásokat nem halasztotta el, ezért a válság örvényei durvábbak nálunk, mint a környező országokban.
MTI Hírfelhasználó