Az örömhír által erősítve – Győrben is fogható a Magyar Katolikus Rádió műsora
Immár Győr és Mosonmagyaróvár körzetében is fogható a Magyar Katolikus Rádió műsora. Erről tájékoztatta a sajtó képviselőit Radetzky András vezérigazgató-helyettes június 15-én. Az eseményen jelen volt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, Pergel Elza, Győr város alpolgármestere, valamint Szikora József, a rádió főszerkesztője.
2021. június 17. 11:29

„Sokszor kérdezték már tőlem, hogy mikor lehet majd Győrben is fogni a Magyar Katolikus Rádiót. Sok ember vágya teljesült azzal, hogy a Katolikus Rádió hangja most Győrben is megszólalt” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke. Ez a rádió – ahogyan azt a szlogenje is megfogalmazza – valóban örömhírt szeretne hirdetni. A társadalmi, a kulturális és a lelkiélet területén egyaránt igyekszik megismertetni azokat az értékeket, melyeket a Katolikus Egyház képvisel.

A katolikus rádió nem egy rámenős rádió, tiszteli a másik ember véleményét, sokoldalúan mutatja be a körülöttünk zajló eseményeket. Műsorai minden emberhez szólnak, erősítik a személyiséget és a közösségeket is. „A Magyar Katolikus Rádió mindeddig nem kapott országos kiterjedésű frekvenciát, annak ellenére, hogy az általa képviselt értékrendnek lenne létjogosultsága arra, hogy az egész országban szóljon” – mutatott rá Veres András püspök. Erre azért is szükség lenne, mert nem csak a vallásos emberek hallgatják a műsorát. „Kívánom, hogy a katolikus rádió érezze otthon magát Győrött” – zárta beszédét Veres András megyéspüspök, az MKPK elnöke.

Pergel Elza, Győr város alpolgármestere úgy fogalmazott, hogy a rádiózás a reneszánszát éli, sokan hallgatnak rádiót és egyre több rádióadó sugározza a műsorát. A Magyar Katolikus Rádió győri megjelenése hiánypótló, hiszen fontos, hogy a keresztény értékrend, a Katolikus Egyház üzenete minél több emberhez eljusson.

Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a rádió műsorszerkezetének mintegy keretét adják az imádságos és liturgikus műsorok, ám emellett kulturális és természettudományos adásokat, rádió- és hangjátékokat, komoly- és könnyűzenei összeállításokat is sugároznak. A rádió az Egyház hírei mellett a világ eseményeiről is rendszeresen beszámol.

Radetzky András vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a Magyar Katolikus Rádió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa több frekvenciapályázatán is nyert, így most már huszonkét analóg FM-frekvencián hallgatható az adása. Emellett műsorai podcaston, illetve mobiltelefon-alkalmazás segítségével is elérhetők.

Baranyai Béla

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurir
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Beérett Lánczi András igazsága
  A Konzervatív kiáltvány jelenlegi politikai viszonyaink alapító nyilatkozata.
 • Hősies küzdelem után ezüstérem
  A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államoktól a szombati döntőben a Margitszigeten.
 • Segítség a legjobbaknak
  Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.
MTI Hírfelhasználó