Négy háza is van a BLM társalapítójának
Patrisse Cullors, a Black Lives Matter (BLM, A fekete életek számítanak) mozgalom társalapítójának botrányos költekezése miatt egyre több BLM-csoport követel nagyobb elszámoltathatóságot és átláthatóságot a globális szervezettől. Az Associated Press (AP) hírügynökség beszámolója szerint a BLM 2020-ban, Floyd tragédiájának évében kilencvenmillió dollár adományt kapott. A mozgalom társalapítójáról pedig kiderült, hogy négy vidéki háznak is tulajdonosa, amelyek összesen mintegy hárommillió dollárt érnek. Bírálói szerint az ingatlanokat a nonprofit szervezet pénzéből vásárolta az aktivista–derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.
2021. június 14. 11:45

Csaknem duplájára nőtt a hozzánk csatlakozó helyi BLM-csoportok száma. Néhány ezek közül saját nyilatkozatot is tett, hogy visszhangozza követeléseinket – írja a BLM 10, vagyis a mozgalom 2013-ban elsőként megalakult tíz csoportjának szervezete. Hozzátették: tavaly novemberben kritikát fogalmaztak meg arról, hogy miként kezeli a BLM a pénzügyeit, ám ennek csupán annyi eredménye lett, hogy a Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN, Black Lives Matter Globális Hálózat Alapítvány) eltávolította a honlapjáról a bíráló csoportok nevét.

A helyi csoportok elégedetlenségét az sem tudta csillapítani, hogy Cullors nemrég benyújtotta a lemondását. A társalapítóról ugyanis kiderült, hogy négy vidéki háznak is tulajdonosa, amelyek összesen mintegy hárommillió dollárt érnek. Bírálói szerint az ingatlanokat a nonprofit szervezet pénzéből vásárolta az aktivista. Cullors, aki képzett marxistának vallja magát, természetesen tagadja ezt.

Olyan jobboldali támadások értek, amelyek megpróbáltak rossz színben feltüntetni – közölte az őt ért vádakról. Cullors azt is cáfolta, hogy a lemondásának köze van a gyanús költekezéseihez, hiszen már több mint egy éve fontolgatja távozását a szervezettől.

is van a BLM társalapítójának Patrisse Cullors, a Black Lives Matter (BLM, A fekete életek számítanak) mozgalom társalapítójának botrányos költekezése miatt egyre több BLM-csoport követel nagyobb elszámoltathatóságot és átláthatóságot a globális szervezettől. Az Associated Press (AP) hírügynökség beszámolója szerint a BLM 2020-ban, Floyd tragédiájának évében kilencvenmillió dollár adományt kapott. A mozgalom társalapítójáról pedig kiderült, hogy négy vidéki háznak is tulajdonosa, amelyek összesen mintegy hárommillió dollárt érnek. Bírálói szerint az ingatlanokat a nonprofit szervezet pénzéből vásárolta az aktivista–derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Csaknem duplájára nőtt a hozzánk csatlakozó helyi BLM-csoportok száma. Néhány ezek közül saját nyilatkozatot is tett, hogy visszhangozza követeléseinket – írja a BLM 10, vagyis a mozgalom 2013-ban elsőként megalakult tíz csoportjának szervezete. Hozzátették: tavaly novemberben kritikát fogalmaztak meg arról, hogy miként kezeli a BLM a pénzügyeit, ám ennek csupán annyi eredménye lett, hogy a Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN, Black Lives Matter Globális Hálózat Alapítvány) eltávolította a honlapjáról a bíráló csoportok nevét.

A helyi csoportok elégedetlenségét az sem tudta csillapítani, hogy Cullors nemrég benyújtotta a lemondását. A társalapítóról ugyanis kiderült, hogy négy vidéki háznak is tulajdonosa, amelyek összesen mintegy hárommillió dollárt érnek. Bírálói szerint az ingatlanokat a nonprofit szervezet pénzéből vásárolta az aktivista. Cullors, aki képzett marxistának vallja magát, természetesen tagadja ezt. Olyan jobboldali támadások értek, amelyek megpróbáltak rossz színben feltüntetni – közölte az őt ért vádakról. Cullors azt is cáfolta, hogy a lemondásának köze van a gyanús költekezéseihez, hiszen már több mint egy éve fontolgatja távozását a szervezettől.

A 37 éves nő két másik társával együtt csaknem nyolc évvel ezelőtt alapította meg a BLMGN nonprofit szervezetet a fekete bőrű amerikaiak ellen elkövetett igazságtalanságokkal szemben. A BLM-mozgalom tavaly vált széles körben is ismertté, miután zavargások törtek ki a fekete George Floyd tragikus halálát követően. Az Associated Press (AP) hírügynökség beszámolója szerint a BLM 2020-ban, Floyd tragédiájának évében kilencvenmillió dollár adományt kapott, ám abból semmit sem látott például Michael Brown családja, annak ellenére, hogy a fiú 2014-es meggyilkolása után a mozgalom országos tüntetéseket szervezett. Nem alamizsnáért könyörgünk, hanem azt kérjük, ami jár nekünk – mondták a rokonok, feltéve a kérdést, hogy ki kapja és mire költi a szervezet pénzét.

MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó