Karácsony pökhendi stílusban üzent Budapestnek
Nemsokára lezárják a Lánchidat, majd elkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása is, és tovább zajlik a már jó ideje tartó 3-as metró rekonstrukciója, valamint a pesti alsó rakpart lezárása is nehezíti a budapesti közlekedés helyzetét.
2021. június 11. 21:07

Most látjuk a járvány lecsengésével és az élet valódi újraindulásával, hogy milyen következményei is voltak valójában egyrészt az átgondolatlan biciklisávok felfestésének, másrészt a rakpart átgondolatlan lezárásának a buszok átterelésével egyidejűleg a metró felújítása miatt  – mondta Palóc André, a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, arról nem is beszélve, hogy jövő héten a Lánchíd és a Blaha Lujza tér is kiesik. Látjuk, hogy Budapest ebből a szempontból egy közlekedési káoszba fullad, és a főpolgármester ebben a helyzetben egészen pökhendi stílusban próbál üzenni Budapestnek, miközben inkább az országos politikában vesz részt. Egyre kevesebb a fókusza a valódi városvezetésre.

Karácsony Gergely ígéreteiről több gyűjtés is készült, hogy mekkora arányban is teljesültek azok, látható, hogy igen kevés valósult meg.

A gyakorlatban sem a budapestiekkel, sem szakmai szervezetekkel nem folytat érdemi egyeztetést, egyszerűen ezek a döntések megszületnek, aztán egy politikai kommunikációs machinációval megpróbálja az elhibázott döntéseit megmagyarázni.

A vezető elemző úgy gondolja, hogy nem is az a legfőbb kérdés, hogy hány nyelven tud Karácsony Gergely, hanem a legfőbb gond, hogy nem őszinte. Nincs egyértelmű és világos válasz a feltett kérdésekre, hanem folyamatos a „mismásolás”, már senki sem tudja eldönteni, hogy pontosan mi is a főpolgármester álláspontja ebben a kérdésben.

Ezzel azt üzeni, ha ebben sem őszinte, feltételezhető, hogy másban sem a teljes igazság az, amit elmond. Palóc André szerint azért is érdekes, hogy éppen Karácsony viselkedik így a sajtóval, mert nemrég még ő beszélt a sajtószabadság fontosságáról, és hogy a politikusok a sajtóval szóba álljanak, válaszoljanak az újságíróknak. Most pedig elmenekül az egyes nemzetközi és egyes hazai sajtó kérdései elől.

Fontos a közösségi média, de egy politikustól az emberek azt várják el, hogy beszélhessenek vele, és a sajtó rendelkezésére is álljon – zárta.

hirado.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Magyarország barátai és ellenségei
  Magyarország mutat példát, hogy igenis ellent lehet állni a gátlástalan globalista leigázási törekvéseknek. Ez persze egy hosszú, nehéz harc, amelyhez szövetségesek, érdekszövetségesek – akik lehetnek azért barátok is –, szabadságban, szuverén módon, élni akaró nemzetek kellenek. És vannak ilyenek – reméli Somogyi János publicista.
MTI Hírfelhasználó