Karácsony pökhendi stílusban üzent Budapestnek
Nemsokára lezárják a Lánchidat, majd elkezdődik a Blaha Lujza tér felújítása is, és tovább zajlik a már jó ideje tartó 3-as metró rekonstrukciója, valamint a pesti alsó rakpart lezárása is nehezíti a budapesti közlekedés helyzetét.
2021. június 11. 21:07

Most látjuk a járvány lecsengésével és az élet valódi újraindulásával, hogy milyen következményei is voltak valójában egyrészt az átgondolatlan biciklisávok felfestésének, másrészt a rakpart átgondolatlan lezárásának a buszok átterelésével egyidejűleg a metró felújítása miatt  – mondta Palóc André, a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hozzátette, arról nem is beszélve, hogy jövő héten a Lánchíd és a Blaha Lujza tér is kiesik. Látjuk, hogy Budapest ebből a szempontból egy közlekedési káoszba fullad, és a főpolgármester ebben a helyzetben egészen pökhendi stílusban próbál üzenni Budapestnek, miközben inkább az országos politikában vesz részt. Egyre kevesebb a fókusza a valódi városvezetésre.

Karácsony Gergely ígéreteiről több gyűjtés is készült, hogy mekkora arányban is teljesültek azok, látható, hogy igen kevés valósult meg.

A gyakorlatban sem a budapestiekkel, sem szakmai szervezetekkel nem folytat érdemi egyeztetést, egyszerűen ezek a döntések megszületnek, aztán egy politikai kommunikációs machinációval megpróbálja az elhibázott döntéseit megmagyarázni.

A vezető elemző úgy gondolja, hogy nem is az a legfőbb kérdés, hogy hány nyelven tud Karácsony Gergely, hanem a legfőbb gond, hogy nem őszinte. Nincs egyértelmű és világos válasz a feltett kérdésekre, hanem folyamatos a „mismásolás”, már senki sem tudja eldönteni, hogy pontosan mi is a főpolgármester álláspontja ebben a kérdésben.

Ezzel azt üzeni, ha ebben sem őszinte, feltételezhető, hogy másban sem a teljes igazság az, amit elmond. Palóc André szerint azért is érdekes, hogy éppen Karácsony viselkedik így a sajtóval, mert nemrég még ő beszélt a sajtószabadság fontosságáról, és hogy a politikusok a sajtóval szóba álljanak, válaszoljanak az újságíróknak. Most pedig elmenekül az egyes nemzetközi és egyes hazai sajtó kérdései elől.

Fontos a közösségi média, de egy politikustól az emberek azt várják el, hogy beszélhessenek vele, és a sajtó rendelkezésére is álljon – zárta.

hirado.hu
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó