Tizenkilenc éves magyar úszó sikere az Eb-n
A Kőbánya SC sportolója a hatodik idővel (8:35.71) került a fináléba, ahol gyakorlatilag végig a negyedik pozícióban úszott. Edzőjével, Turi Györggyel látják, miben kell javulniuk az olimpiai felkészülés során.
2021. május 18. 19:19

Késely Ajna a női 800 méteres gyorsúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Késely Ajna negyedik lett női 800 méter gyorson kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A 19 éves magyar versenyző, aki 2018-ban Glasgow-ban második volt ebben a számban, 8:27.31 perces idővel csapott célba. A számot a címvédő olasz Simona Quadarella nyerte.
 
A Kőbánya SC sportolója a hatodik idővel (8:35.71) került a fináléba, ahol gyakorlatilag végig a negyedik pozícióban úszott, és hétfő délelőtti idején ugyan jócskán javított, a dobogóért nem tudott harcolni.
   
Késely az M4 Sportnak elmondta, egyáltalán nem csalódott, amiért lemaradt a dobogóról, mert tisztában van azzal, hogy munkából érkezett az Eb-re, és a folytatásban is azért dolgozik, hogy napról napra jobb legyen. Hozzátette, edzőjével, Turi Györggyel látják, miben kell javulniuk az olimpiai felkészülés során.  

Kalmár Ákos a férfi 1500 méteres gyorsúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

 

Burián Katalin a női 50 méteres hátúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

 

Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillanngóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Milák Kristóf címvédőként, világcsúcstartóként és világbajnokként a legjobb idővel jutott 200 méter pillangón az elődöntőbe kedden a Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokságon.

A Honvéd klasszisa magához képest közepes eredménnyel, 1:54.38 perccel végzett az élen az előfutamok összesítésében.

Ugyanebben a számban a riói olimpián bronzérmes, a 2018-as glasgow-i kontinensviadalon Milák mögött második Kenderesi Tamás 1:57.02-vel kilencedikként lépett tovább.

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Németh Nándor (k) rajtol a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. MTI/Kovács Tamás

Férfi 100 méter gyorson Németh Nándor a nyolcadik (48.38 mp) idővel került az elődöntőbe, ahol egyéni csúcsát hat századdal megjavítva, Milák országos rekordjától csak két századdal elmaradva, 48.02 másodperccel bejutott a fináléba.

MTI
Címkék:
  • Szijjártó: A migráció kérdésével komolyan kell foglalkozni
    A NATO-erők kivonulása Afganisztánból komoly aggodalmakat vet fel, a térség ugyanis újra az illegális migrációs folyamatok forrása lehet, a migráció kérdésével tehát komolyan kell foglalkozni, nehogy baj legyen - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az észak-atlanti szerződés tagállamai vezetőinek egynapos csúcstalálkozója alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.
  • Orbán: „Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz”
    Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozójára érkezve hétfőn.
  • Koncesszióba adja az állam a hazai autópályákat
    Meg is jelent a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésére és felújítására, valamint üzemeltetésére és fenntartására vonatkozó koncessziós közbeszerzési eljárás.
MTI Hírfelhasználó