Öngondoskodó családok: Katolikus Karitász
Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, annak fókuszában az idén azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus hátrányosan érintett - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
2021. április 27. 15:31

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója vetőmagadományt ad át Pummelné Oláh Évának a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán Bajnán 2021. április 27-én. a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán Bajnán 2021. április 27-én. Idén is folytatódott a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja a koronavírus miatt hátrányosan érintett családok és idősek körében. Tavasszal 4122 családot ajándékozott meg a Karitász vetőmagokkal, országosan több mint 16 millió forint értékben. Bajnán volt a program utolsó vetőmag-átadása. MTI/Szigetváry Zsolt

Folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, annak fókuszában az idén azok a családok és idősek vannak, akiket a koronavírus hátrányosan érintett - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

 

 

Csorba Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász igazgatója (j) és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b) a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán Bajnán 2021. április 27-én.

A Katolikus Karitász közleménye szerint fontosnak tartják, hogy a program során szakmai segítséget is nyújtsanak a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be.

Salátapalánták egy ház kertjében a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásának helyszínén, Bajnán.
   
Országszerte szakemberek segítik a kertek művelését, emellett - szükség szerint - eszközök beszerzésével is támogatja a karitász a családokat. Idén a szervezet vetési segédletet adott a vetőmagok mellé a családoknak, hogy azok is vállalni tudják a saját zöldségek termesztését, akiknek alig, vagy egyáltalán nincs ebben tapasztalatuk - hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a vetőmagcsomagokban húszféle zöldségmag található.
   
A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja - írták.

Vetőmagok a Katolikus Karitász által ajándékba adott vetőmagok átadásán. 
   
A közleményben idézték Écsy Gábort, a Katolikus Karitász országos igazgatóját, aki azt mondta, ebben az évben az egyházmegyei karitász szervezetek, valamint az országos központ támogatásával 4122 család csatlakozott a programhoz. Számukra több mint 16 millió forint értékben adtak át vetőmagokat országszerte.
   
"Bízunk abban, hogy a zöldségek termesztése, valamint az öngondoskodás ezen formája nemcsak átsegíti őket egy nehezebb élethelyzeten, hanem a most megszerzett tudás a jövőre nézve hosszútávú segítséget jelent. Május folyamán várhatóan 6000 palántát tudunk még eljuttatni a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával a családok számára" - mondta az országos igazgató.

Csorba Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Karitász igazgatója vetőmag adományt ad át Dinnyés Ferencnének.
   
Csorba Gábor esztergom-budapesti karitászigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, csak Bajnán száz család vesz részt a Zöldellő kertek programban.
   
A Szent Erzsébet Karitász most nemcsak vetőmaggal, hanem tartós élelmiszerrel is támogatja a családokat - tették hozzá.
 

MTI
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
  • Nagykövet a tehetségek birodalmában
    A népdalt, annak közvetlensége, személyessége és természetes egyszerűsége okán mindenki magénak érezheti. Egy olyan, a régi paraszti kultúrából ránk maradt zenei örökség, melynek újra és újra meg kell találni helyét mindennapi életünkben, mai világunkban.
MTI Hírfelhasználó