Orbán Viktor Brüsszelben
A magyar miniszterelnök az Európai Bizottság elnökével tárgyalt Brüsszelben. Korábbi sajtóértesülések szerint a koronavírus járvány okozta nehézségek enyhítése utáni gazdasági újraindítás volt az egyeztetés fő támája.
2021. április 23. 19:32

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének (j) találkozója a bizottság épületében Brüsszelben 2021. április 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottság épületéhez indul Brüsszelben 2021. április 23-án.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének (j) találkozója a bizottság épületében Brüsszelben 2021. április 23-án.

A találkozót követően a bizottsági elnök sikeresnek nevezte az egyeztetést. Mint azt a Twitteren tudatta, a magyar miniszterelnökkel számos témát érintettek: köztük a járványhelyzetet, a gazdasági helyreállítást és az ahhoz kapcsolódó nemzeti terveket, az uniós zöld megállapodást, a jogállamisági jelentést, valamint globális ügyeket és a Nyugat-Balkánt – írja a Magyar Nemzet.

MTI; Magyar Nemzet
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó