Így működik Gyurcsány hazugságreceptje
Gyurcsány Ferenc egy 2006 októberi parlamenti felszólalásából készített összeállítást Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté a Facebook-oldalára feltöltött videóban olyan kommunikációs trükkökről beszélt a DK elnöke, amiket a mostani veszélyhelyzet idején rendre alkalmaz a baloldal.
2021. április 19. 10:52

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője Gyurcsány Ferencnek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése utáni magyarázkodó parlamenti felszólalásából állított össze pontokba szedve, ahogy írja: egy régi oktatófilmet a legnagyobb mestertől. Az akkori miniszterelnök 2006. október 6-i parlamenti felszólásában több olyan felvetés is van, ami kísértetiesen hasonlít a baloldal mostani, a pandémia idején alkalmazott megszólalásaira.

„Az első hazugságmód a hazug vád, az erre adott menekülő védekezés majd az ez által okozott politika” – mondta 2006-ban Gyurcsány Ferenc. Erre a „technikára” jó példa az MSZP-s Korózs Lajos tavaly videója amit Németh Athinával, egy magát mentőápolónak kiadó nővel készített, és akiről a Párbeszédes Szabó Tímea is beszélt a Parlamentben. A felvételről később kiderült, hogy valójában egy kamuvideó, tele hamis állításokkal. Németh Athina pedig nem dolgozott semmilyen mentőszervezetnél.

„Az irracionális ígéretek, túlzó ígéretek politikai hazugsága” – tanácsolta ugyancsak 2006-ban Gyurcsány Ferenc. Ezt a tanácsot úgy tűnik a Momuentum elnöke, Fekete-Győr András fogadta meg, amikor azt követelte, hogy minden beoltott kapjon százezer forintot. „Ismételd sokszor, esélyed van rá, hogy elhiszik” –mondta újabb bölcsességét Gyurcsány Ferenc. Ezt a panelt az elmúlt hetekben akkor figyelhettük meg, amikor a kormány járványkezelését támadta a baloldal. Bár Magyarországon már kétszer annyian kaptak védőoltást, mint az uniós átlag, az ellenzék mégis összeomló vagy nem is létező oltási tervről és egészségügyről beszélt.

M1
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó