Mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg
A hívek közösségét fogja szolgálni. A nógrádszakáli katolikus templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány.
2021. április 13. 19:37

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) közös sajtótájékoztatójuk előtt a nógrádszakáli római katolikus templomnál 2021. április 13-án.

A nógrádszakáli katolikus templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány. Nógrád megyében mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg.

 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k), mögötte Becsó Károly, Nógrád megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Radvánszky Judit polgármester és Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) közös sajtótájékoztatójukon a nógrádszakáli római katolikus templom előtt 2021. április 13-án. A nógrádszakáli katolikus templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány - jelentette be Soltész Miklós. 

 

A nógrádszakáli római katolikus templom felújított mennyezete 2021. április 13-án.

 

Nógrád megyében a pártállam évtizedei alatt a vallásos embereket háttérbe szorította az állampárt garnitúrája. Ezért a templomfelújítások jól látható jelzést adnak a helyi társadalmaknak arról, hogy felszabadultan követhetik nagyszüleik példáját. 

 

 

Becsó Károly, Nógrád megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Radvánszky Judit polgármester, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő és Kantár Norbert plébános (b-j) a nógrádszakáli római katolikus templomban 2021. április 13-án, miután közös sajtótájékoztatót tartottak. 

 

MTI/Komka Péter

MTI
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó