Latorcai János a brüsszeli elit birodalmi törekvéseiről
A brüsszeliták éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt.
2021. április 12. 16:00

Latorcai János (KDNP) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Az EU alapítói a kereszténydemokrata etikai alapokban hittek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Latorcai János ma a parlamentben.

A képviselő szerint fel kell tenni a kérdést, miként gazdálkodtak a görög–római és keresztény örökséggel az elmúlt években az unóban.

A Minority SafePack esetét hozta példának a KDNP politikusa, amikor a brüsszeli elit figyelmen kívül hagyta az uniós állampolgárok, de még az Európai Parlament akaratát is, ami Latorcai János szerint a brüsszeliták birodalmi törekvéseit mutatja. – Éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt. A KDNP képviselője Robert Schumant idézte, mondván: – Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Orbán Balázs hangsúlyozta, az EU egy történelmi tapasztalatokra adott innovatív válasz, amely évtizedekre megalapozta a fejlődést kontinensünkön, mert mederbe terelte a Európa erőit. A kereszténydemokrata politikai eszmerendszer tudta ezeket az erőket harmonizálni – fejtette ki az államtitkár, aki szerint a keresztény társadalmi tanítás alapján berendezett Európában a keresztények mellett az agnosztikusok, de még az ateisták is otthonra lelhettek. Ma az EU veszít világhatalmi súlyából – fejtette ki Orbán Balázs, aki szerint mégis azok kapják a kritikát Brüsszeltől, akik erre a válságra választ keresnek.

Kiemelte: a közép-európai nemzetek feladata, hogy segítsenek az unónak visszatalálni az európai értékekhez.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó