Latorcai János a brüsszeli elit birodalmi törekvéseiről
A brüsszeliták éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt.
2021. április 12. 16:00

Latorcai János (KDNP) napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Az EU alapítói a kereszténydemokrata etikai alapokban hittek – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Latorcai János ma a parlamentben.

A képviselő szerint fel kell tenni a kérdést, miként gazdálkodtak a görög–római és keresztény örökséggel az elmúlt években az unóban.

A Minority SafePack esetét hozta példának a KDNP politikusa, amikor a brüsszeli elit figyelmen kívül hagyta az uniós állampolgárok, de még az Európai Parlament akaratát is, ami Latorcai János szerint a brüsszeliták birodalmi törekvéseit mutatja. – Éppen az alapítók által legfontosabbnak tartott keresztény alapokat igyekeznek kiszorítani – vélekedett Latorcai János, aki szerint Petry Zsolt esete is mutatja ezt. A KDNP képviselője Robert Schumant idézte, mondván: – Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.

Orbán Balázs hangsúlyozta, az EU egy történelmi tapasztalatokra adott innovatív válasz, amely évtizedekre megalapozta a fejlődést kontinensünkön, mert mederbe terelte a Európa erőit. A kereszténydemokrata politikai eszmerendszer tudta ezeket az erőket harmonizálni – fejtette ki az államtitkár, aki szerint a keresztény társadalmi tanítás alapján berendezett Európában a keresztények mellett az agnosztikusok, de még az ateisták is otthonra lelhettek. Ma az EU veszít világhatalmi súlyából – fejtette ki Orbán Balázs, aki szerint mégis azok kapják a kritikát Brüsszeltől, akik erre a válságra választ keresnek.

Kiemelte: a közép-európai nemzetek feladata, hogy segítsenek az unónak visszatalálni az európai értékekhez.

magyarnemzet.hu
MTI Hírfelhasználó