Amit látunk, az a legsötétebb politikai akció a baloldaltól
Karácsony Gergely és a baloldali pártok azt az oltási módszert támadják, melynek alapján hazánk az európai átlag felett teljesít.
2021. április 11. 09:42

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton délután a közösségi oldalán nyílt közleményben reagált Budapest főpolgármesterének, valamint a baloldali pártok legújabb, a koronavírus elleni oltások regisztrációját kritizáló gondolataira.

Karácsony Gergely, valamint a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményükben ugyanis arra tettek javaslatot, hogy a kormány törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt, és legyen elég a taj-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, a kormány pedig jelölje ki a regisztráció nélküli oltás helyszíneit például a stadionokban, majd az önkormányzatok bevonásával végezze el a feladatot.

A közleményre reagálva Dömötör Csaba közölte: „nincs már olyan nap, amikor ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra, most éppen a regisztrációt törölnék el. Azt a regisztrációt, amely – az oltás önkéntessége mellett – lehetővé teszi, hogy minden háziorvos pontosan tudja, hogy kik szeretnének élni a lehetőséggel.”

A Fidesz politikusa szerint elképesztő, hogy annak ellenére is fúrják a regisztrációt, hogy több mint négymillió jelentkezés bizonyítja annak működőképességét.

Magyarországon a 28 százalékot közelíti az átoltottság, az uniós átlag ennek alig több mint a fele, vagyis az eredmények a magyar módszert, a kormányzat módszerét, a regisztrációs alapú oltás sikerességét bizonyítják.

Dömötör Csaba kijelentette, hogy „amit látunk, az továbbra is az elmúlt évtizedek legmélyebb és legsötétebb, emberek életével játszó politikai akciója a baloldaltól”.

Sorait azzal zárta, nincs olyan ember, aki tudná, minek kell még történnie, hogy a liberális ellenzék ezt abbahagyja. A tömeges oltópontos javaslatról az a véleménye, hogy nem az oltópontok száma a szűk keresztmetszet, hanem a brüsszeli irányítással beszerezhető vakcina, pont ezért nem kellett volna támadnia a baloldalnak az alternatív beszerzéseket.

Az ellenzéki összefogás az oltási regisztráció eltörléséről szóló javaslatával kapcsolatban az ATV Híradója megkérdezte a Emberi Erőforrások Minisztériumát. Az Emmi a megkeresésre az alábbi közleményt adta ki: „Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről.

Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban. A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva.”


 
MNO - Facebook - ATV
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó